Партийни клубове да станат детски ясли и градини, предлага Трайков

Екип News24sofia.eu

Като решение на проблема с приема

Прочитания 115
0 0

Решение за проблема с приема в детските ясли и градини в София предлага кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков. Това написа той „вместо първоюнски поздрав“ във „Фейсбук“

В централна София няма достатъчно места в детските градини и ясли. Няма и общински парцели за строеж на нови. Повечето общински имоти в район „Средец“ са административни сгради, партийни клубове и централи, заведения. Такъв е случаят с ресторант „Синият лъв“ на ул. „Иван Вазов“ 6, пише той.

Според нашия анализ сградата е подходяща за филиал на детска ясла с две групи. Планът е докато трае процедурата за промяна на предназначението на сградата за детска ясла, да бъде служебно възложен и след това изпълнен проект за създаване на общински детски център Синият лъв. Ако не се появят усложнения той може да заработи в първото тримесечие на 2021 г. , обещава Трайков. 

В момента в София се строят 10 нови сгради на детски градини в районите: Люлин, Подуяне, Красно село, Овча купел, Витоша, Илинден, Изгрев, както и разширения на две самостоятелни детски ясли в районите Красно село и Триадица. Предстои да започне изграждането на още две нови детски градини в районите Студентски и Триадица.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Джордж Флойд починал от задушаване

Но официалната такава твърди друго