Парламентът ще проверява правителството 10 години назад (ВИДЕО)

Комисията ще заседава публично, обеща тя

Views 41916
0 0
Снимка: БГНЕС

Стотици дружества за десет години назад ще проверяват т. нар. Комисия по ревизия. Това обяви председателят на комисията Мая Манолова.

Около 40 сектора ще бъдат проверени. Комисията трябва в рамките на три месеца да направи ревизия на управлението на Бойко Борисов.

Комисията ще заседава публично, обеща тя.

Вече са постъпили десетки сигнали в комисията, по думите й.

Депутатите поспориха как да се изказват и какви правила да приемат.

От ГЕРБ поискаха да се гарантира на народните представители право на поне едно изказване.

Никой не може да спре народен представител да се изкаже, успокои социалистът Румен Гечев.

Можете да се изкажете , колкото пъти пожелаете, увери Мая Манолова.

Първо комисията ще се заеме с последните две години от мандата на Бойко Борисов. Дани Каназирева от ГЕРБ настоя да проучат последните десет години, в които влиза и управлението на Пламен Орешарски.

Социалистът Румен Гечев поиска да се проучи финансовата сфера на кабинета Борисов 3. Банките ще се питат какви пари на кого са раздадени. Над 50 сигнала са постъпили в комисията. Мая Манолова днес била посрещната от група, които й дали 60 нови сигнали, такива имало постъпили и от медии.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Новите депутати не се съгласиха да работят до 18 ч., за закони ще трябват 121 представители

Заседанията на парламента ще се излъчват в социалната мрежа, гражданите ще влизат без ЕГН, но според капацитета на парламента, главният прокурор ще идва, когато бъде официално извикан, а депутатите не се съгласиха да работят до 18 ч., вместо до 14 ч. Тези и други промени в правилника прие Временна комисия

Read More »