Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Пълен консенсус: Бизнесът подкрепи кабинета за актуализацията на бюджета

Снимка: БГНЕС

„Абсолютен консенсус“ за нуждата от актуализиране на държавния бюджет. Това отчете като резултат от проведена с работодателски и браншови организации среща министърът на икономиката Кирил Петков.

34 нови идеи са очертани, които да помогнат на бизнеса да преодолее предизвикателствата на нова COVID криза, респективно локдаун. Такъв резултат отчете Петков по време на брифинга си пред медиите, който се забави с час над уговореното. А срещата тепърва продължавала, като щели да се очертават още нови приоритети.

Ако няма спешна актуализация на бюджета, всички тези браншове са под огромен риск. Особено ресторантьорският и хотелиерският. Ако ги затворим поради това, че медицинската ситуация го изисква, без тези средства за тях това ще е пагубно„, заяви икономическият министър.

Една от идеите, която е била посрещната добре и от двете страни, е интензивна кампания по насърчаване на ваксинацията. За да даде пример, държавата би помислила за това служителите от администрацията, които работят с много хора, да бъдат именно една от първите и основни цели на тази кампания. Не се предвижда обаче въвеждане на задължително ваксиниране. Не се предвижда и обратният подход – финансови или други стимули за поставяне на ваксина.

Предвижда се още държавата да има много по-точни критерии, за да въведе рестриктивни мерки. Така например ще бъдат обособени доста по-малки като размер зони, като при покачване на заболеваемостта ще се затваря само там, а не в целия регион или област, както е досега.

Петков коментира и казуса с исканата от противниците му оставка: „Последното нещо, от което се страхувам, е оставка. Но нещата, които правим ежедневно, са много важни. Има Конституционен съд, който ще вземе решение. Много хора биха се радвали да си подам оставката, например тези, които уволних днес във ВМЗ-Сопот„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столтенберг: Украйна не може да чака повече

Украйна не може да чака повече западната подкрепа за въздушната...

След Иран и йеменските хути удариха по Израел (ВИДЕО)

Причината е иранската атака срещу Израел

ЕС обсъжда във вторник Израел и региона след атаките

След иранските атаки срещу Израел свиках извънредна среща на министрите...

Русия обвини СС на ООН в лицемерно осъждане на Иран

Припомни атаката срещу посолството в Дамаск

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

Напрежение в Ливан след убийството на просветски политик

Убийството на местен политик задълбочи сектантските и политическите противоречия...

Депутатите приеха на второ четене Закона за европейската заповед за арест

Депутатите приеха на второ четене Закона за европейската заповед...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img