Пълен консенсус: Бизнесът подкрепи кабинета за актуализацията на бюджета

News24sofia.eu
Прочитания 3406
0 0
Снимка: БГНЕС

„Абсолютен консенсус“ за нуждата от актуализиране на държавния бюджет. Това отчете като резултат от проведена с работодателски и браншови организации среща министърът на икономиката Кирил Петков.

34 нови идеи са очертани, които да помогнат на бизнеса да преодолее предизвикателствата на нова COVID криза, респективно локдаун. Такъв резултат отчете Петков по време на брифинга си пред медиите, който се забави с час над уговореното. А срещата тепърва продължавала, като щели да се очертават още нови приоритети.

Ако няма спешна актуализация на бюджета, всички тези браншове са под огромен риск. Особено ресторантьорският и хотелиерският. Ако ги затворим поради това, че медицинската ситуация го изисква, без тези средства за тях това ще е пагубно„, заяви икономическият министър.

Една от идеите, която е била посрещната добре и от двете страни, е интензивна кампания по насърчаване на ваксинацията. За да даде пример, държавата би помислила за това служителите от администрацията, които работят с много хора, да бъдат именно една от първите и основни цели на тази кампания. Не се предвижда обаче въвеждане на задължително ваксиниране. Не се предвижда и обратният подход – финансови или други стимули за поставяне на ваксина.

Предвижда се още държавата да има много по-точни критерии, за да въведе рестриктивни мерки. Така например ще бъдат обособени доста по-малки като размер зони, като при покачване на заболеваемостта ще се затваря само там, а не в целия регион или област, както е досега.

Петков коментира и казуса с исканата от противниците му оставка: „Последното нещо, от което се страхувам, е оставка. Но нещата, които правим ежедневно, са много важни. Има Конституционен съд, който ще вземе решение. Много хора биха се радвали да си подам оставката, например тези, които уволних днес във ВМЗ-Сопот„.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

14 българи са евакуирани от Кабул

Към момента 14 български граждани са напуснали Кабул, съобщават от Министерството на външните работи. Те уверяват, че полагат всички възможни усилия и оказват съдействие, включително чрез сътрудничество с международните партньори, за изтегляне на сънародниците ни. По данни на МВнР петима българи желаят да напуснат Кабул. Ведомството е в непрекъсната връзка

Read More »