Оттеглянето на Слави Трифонов – предизборен ход или логично поведение

Прочитания 14265
0 0
Снимка: БГНЕС

Не видяхме въобще Слави Трифонов в предишния парламент и не беше логично той да се кандидатира за депутат. Отказът му да оглави листите на партията си е логично поведение, видяхме, че тази партия не е за парламента – няма структурата, капацитета и силата да налага парламентарна стратегия, дори председателят не може да ръководи Народното събрание. Партията му ИТН има основен проблем – участието в парламентарния процес. Това заяви пред бТВ политологът Румяна Коларова.

От своя страна социологът Иван Първанов смята, че има причини, заради които Слави Трифонов не може да ходи всеки ден на работа в парламента. Това вероятно ще намали вота за партията на предстоящите избори. Те ще разчитат не толкова на вота за Слави, а на гласуването анти-ГЕРБ. Модата е – поставена от Ахмед Доган, дърпане назад, Бойко Борисов също имаше такъв план, в коалицията на БСП се дръпнаха някои лидери назад, Патриотите повлякоха крак, всички чуват, че народът иска освежаване, анализира още Първанов.

Коларова обаче смята, че при Патриотите, ГЕРБ, ДПС имало друг проблем – „партия няма бъдеще, ако няколко пъти не смени лидера си„. В тази връзка тя се чуди дали това не е предизборен ход и на Слави Трифонов. Румяна Коларова коментира и новата лява коалиция – за нея тя е „абсолютна глупост, тя беше преди да се разпадне БСП поради политиката на Корнелия Нинова, това за нея е опит за реставрация„.

Първанов смята обаче, че сега заради отлива на пандемията има възможност да се явят повече избиратели на БСП.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

САЩ заключиха: COVID-19 може да е изтекъл от лабораторията в Ухан

Доклад за произхода на COVID-19 от национална правителствена лаборатория на САЩ е стигнал до заключението, че хипотезата за изтичането на вируса от китайска лаборатория в Ухан е правдоподобна и заслужава допълнително разследване, пише „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на хора, запознати с класифицирания документ. Проучването е изготвено през май 2020 г.

Read More »