Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Отстранени са полицаите, видели джигита и катастрофата на Околовръстното (ВИДЕО)

За катастрофата на джигита от Околовръстното шосе в София (обвиняем по случая е Димитър Любенов – б.р.), при която загина един френски гражданин, а друг остана тежко ранен, Демерджиев заяви, че е била възложена проверка на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Оказало се, че полицейският автомобил се е движел по маршрута на поршето, станали са свидетели на катастрофата, но вместо да изпълнят служебните си задължения, направили друго – Демерджиев обаче отказа да навлезе в подробности и да посочи какви са били действията на полицаите.

Демерджиев отказа да отговори на въпрос и дали полицейските служители, станали свидетели на катастрофата на Околовръстното в София, са взели подкуп от 200 лв. или не. Същите са задържани за 24 часа и се предприети неотложни действия.

Наблюдаващият прокурор води разследване и няма да бъдат огласявани данни, за да не се пречи на разследването. Образувано е и второ досъдебно производство, касаещо действията и бездействията на въпросните полицейски служители, като те са отстранени от длъжност, взети са служебните им карти, служебният им знак и служебното им оръжие, поясни той.

Ако прокуратурата си мисли, че ще ни пречи да образуваме дисциплинарни производства, това няма да се случи. Ние ще образуваме дисциплинарни производства и надявам се прокуратурата да има добрината да ни уведомява спрямо правомощията си, а не да дезинформира обществеността„, надява се вътрешният министър.

За случая в Пловдив, при който един полицейски служител е получил подкуп от 50 лева, вътрешният министър заяви, че служителят е задържан, разследващите са намерили парите и случаят е продължен с прокурорско постановление. Все още се води разследване по случая.

Третият случай, по който МВР са разкрили корупция в системата, касае група полицаи. При проверка е установено, че на 19 август трима полицаи са пропуснали лице, за което са имали съмнение и доказателства, че е употребил наркотични вещества, но не са го задържали. Незабавно отново са образувани дисциплинарни производства.

Служителите са отстранени от длъжност и такива няма да петнят честта на МВР„, подчерта вътрешният министър. Нима само МВР е службата, която сама да се чисти от служителите си, които са корумпирани, нима само МВР трябва да ги залавя и да ги отстранява от длъжност, запита Демерджиев.

Той се противопостави на тенденцията да се слага петно върху всички служители на полицията, които денонощно рискуват живота си и опазват сигурността на гражданите. Служителите на МВР, които не си изпълняват съвестно задълженията, съставят 5% от състава на МВР.

Когато аз съм гневен, МВР си върши работата – установява корумпираните полицейски служителите и образува дисциплинарно производство. Когато главният прокурор е гневен, аз не виждам последиците от този гняв.

Част от брифинга на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев бе посветена на отношенията между МВР и прокуратурата. Случаят, който е повод, е от Шумен, а главният прокурор няма доблестта да го разясни, посочи Демерджиев.

Той заяви, че не е коректно да се забрани на областния директор на МВР да изнася информация за изгорелия джип, а след това да се твърди едва ли не, че МВР укрива информация.

Той се закани, че ако няма развитие от главния прокурор по тази линия в Шумен, със случая ще се заеме Министерство на правосъдието.

Иван Демерджиев уточни, че се прави проверка на сигнала за бит хижар на 5 км от Рилския манастир, на който полицейските служители не са се отзовали. 

Припомняме, 51-годишен собственик на вила за гости на Кирилова поляна, Благоевград е с 5 счупени ребра, след като е бит от колега, също бизнесмен, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал снощи на вилата, намираща се на 5 км над Рилския манастир.

Цветан П. е бил нападнат от съседа си, 30-годишен мъж, собственик на бунгалата под Кирилова поляна. Нападателят не могъл да приеме факта, че баща му, който е хижар на „Рибни езера“, като слезе надолу, отсяда при Цветан, а не при него.

Снощи 30-годишният мъж причакал Цветан пред вилата му, нападнал го с желязна палка, свалил го на земята и започнал да го бие. След побоя 51-годишният мъж е с 5 счупени ребра от лявата си страна, има рани по главата и ръцете. Полицията изяснява инцидента.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Да не ме занимават с глупости.“ АКФ пусна протокол от разпита на Гешев

Антикорупционният фонд публикува четвърти протокол от т.нар. от тях...

Депутатите приеха на второ четене увеличаване на „Гранична полиция“

Капацитетът на "Гранична полиция" ще бъде увеличен по два...

Един убит и трима ранени след обстрел в Харковска област

Днес около 10 часа сутринта руските войски са обстрелвали град...

Шолц заяви, че не е разговарял с Путин от декември 2022 г

Канцлерът на Германия Олаф Шолц не е разговарял с...

САЩ потвърждават участието на ДАЕШ в атаката в руската концертна зала

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img