Оцеляло момче от Буча разказва за ужаса (ВИДЕО)

News24sofia.eu

Вижте неговата история:

Прочитания 50205
0 0

Повече от 1000 тела са открити досега в Буча и други предградия на Киев след като украинските сили успяха да си ги върнат от руските войски. Кадрите от Буча шокираха света. 14-годишно момче оцелява само с лека рана.

14-годишният Юра Нечипоренко и баща му Руслан излезли, за да помогнат на съседи, останали в мазетата си без електричество и вода. Вързали бял плат на велосипедите си – в знак на мир. Когато по пътя си срещат руски войник, спират и вдигат ръце.

Карахме точно до това място. Руският войник дойде отзад ъгъла на сградата. Първо, дулото на пистолета му беше насочено към земята, но след това го вдигна и беше насочено директно към нас. Каза ни да спрем„, разказва Юра Нечипоренко

Войникът попитал какво правят, но не е изчакал отговорa, стрелял по бащата и го убил на място. Куршум уцелва и Юра в ръката и рамото.

Чух още един изстрел и усетих как качулката ми се помръдва. И тогава нещо малко, като малко парче камък или нещо подобно, падна близо до мен. Тогава чух още един изстрел, но не знам къде отиде„, разказва още през сълзи Юра.

Майката на Юра отказва да изхвърли дрехите от фаталния ден, защото според нея те са веществени доказателства.

Бях твърде уплашен и помолих майка ми да не излиза, защото тези хора стрелят по всички“, казва момчето.

Според местните власти само в Буча са убити 31 деца.

По данни на ООН във войната в Украйна са загинали най-малко 200 деца. Смятат, че всъщност те са много повече.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Пак "бой" пред Паметник на Съветската армия в София?

"В момента протестиращи пред Паметник на Съветската армия се сбиха", пише в личния си профил Стоянов