Отровното трио против новия шеф на БАИ

Views 6653
0 0
Снимка: БГНЕС

Отровното трио е изненадано от назначението на Стамен Янев като изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов, изтъкват от Триото. Според тях това е „вкопаване във властта на втория ешелон на ГЕРБ“ и предизвиква съмнение за задкулисни партньорства.

Те посочват, че Янев е ръководел Българската агенция за инвестиции точно във времената, когато „приятелските бизнес кръгове на властта биваха предпочитани пред чуждите инвеститори, а те на свой ред напускаха България„.

По техни думи страната ни е пропуснала много възможности да се позиционира като привлекателна инвестиционна дестинация.

Триото подчертава, че е очаквало точно обратното, а именно – проверка на Янев като шеф на агенцията по обществени поръчки по европейски програми, които по техни думи са били проведени по съмнителен начин. Заемането на този пост блокира тази възможност и дава шанс следите да бъдат заметени, предупреждават те.

Според тях с акта на назначение страната ни дава сигнал на чуждите инвеститори, че от България могат да очакват същата политика, като до момента.

Същият господин е в управлението на Българската банка за развитие като председател на Надзорния съвет, където човек не можеше да попадне без благословията на официалните и неофициалните центрове за влияние, които до вчера управляваха България, изтъкват от Триото.

Те поясняват, че подкрепят преструктурирането на БАИ и смяната на нейното ръководство. От Триото обаче са против „реставрация на хора, които представляват властта, отхвърлена от българския народ на избори“.

Припомняме, че след първото заседание на новия кабинет на Румен Радев вчера стана ясно, че ще бъде извършена кадрова рокада в БАИ. Десислава Трифонова беше освободена от поста директор на Българската агенция по инвестиции. Тя твърди, че това се е случило със заповед, но без предизвестие и без мотиви. На нейно място пък е назначен Стефан Янев, който, влизайки в кабинета й, наредил на Трифонова да „изчезва от тук“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Каракачанов възмутен от Скопие: Българите не пасем трева

„Друже, аз лично поне 20 пъти съм Ви го казвал и най-братски предупреждавал, че ако Вие не промените отношението си към България и не прекратите тормоза над българите в Македония – ветото е неизбежно!„. С тези думи председателят на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната на България Красимир […]