„Отровното трио“ и Манолова отиват на изборите с коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ (СНИМКИ)

Прочитания 8700
0 0
Снимка: Владимир Христовски, Facebook

„Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ се явяват на предстоящите парламентарни избори с коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“. Те ще имат общи граждански листи, в които щяло да има експерти, граждани с каузи, активни и млади хора.

Това обяви председателят „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на пресконференция в центъра на София заедно с Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Коалицията ще се яви с регистрацията на партиите „Движение България на гражданите“, „Движение 21“ на Татяна Дончева и Единна народна партия на Мария Капон.

Манолова обяви, че до момента за регистрацията за изборите са събрани 4 000 подписа от цялата страна при необходими 2 500 подписа.

В 45-то Народно събрание ще работим за мнозинство на почтените. Ще представляваме обикновените граждани, а не партийните елити, бизнес кръгове и икономически интереси. Под никаква форма няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС, нито ще управляваме с тях, защото за нас те олицетворяват едноличния и задкулисен модел, срещу който се изправих лично на местните избори през 2019 г., допълни тя.

На въпрос дали се очакват проблеми от ЦИК за регистрацията на името, Манолова припомни, че ЦИК вече са направили опит да променят правилата незаконно, така че граждански формации да не могат да се регистрират с наименованията си за предстоящите избори.

Видяхме как ЦИК се превръща в бухалка на властта и ще се противопоставим с всички методи срещу това. Всеки опит да се спре регистрацията на името „Изправи се! Мутри, вън!“ ще е политическа поръчка на ЦИК срещу „Изправи се.БГ“, Отровното трио и срещу гражданите, настоя тя.

Техни приоритети ще са повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и чиста природа. За да се върне чувството за справедливост в българските граждани, ще направим ревизия на управлението на Борисов и ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари, заяви още Манолова и подчерта, че до края на месеца ще е готова управленска програма с мерки за обикновените хора.

Първата мярка ще е отмяна облагането на доходите до 650 лв. Разписани са мерки за подкрепа на малкия и средния бизнес, ще обявим данъчна ваканция в рамките на кризата, ще гарантираме, че парите от Европа ще стигнат реално до малкия и средния бизнес, за модернизация на икономиката и за повишаване на доходите. Ще подкрепим слабите и уязвимите с ваучери за социални услуги, безплатни детски градини и ясли, ваучери за храна, детегледачи и отопление, обясни Манолова.

Тя призова българските граждани, които искат честни избори, да се записват в платформите на демократичните субекти, както и в офисите на „Изправи се.БГ“ в страната. Набрали сме близо 7000 доброволци и застъпници, но оставаме с протегната ръка към „Има такъв народ“ и Демократична България за опазване на честността на изборите, заяви Манолова.

Снимка: Владимир Христовски, Facebook
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пореден новоремонтиран булевард в София се нуждае от нов ремонт (СНИМКИ)

След по-малко от три месеца новоремонтираната част на бул. „Тодор Каблешков“ се нуждае от нов ремонт, показа проверка на БГНЕС. Уточнява се, че на места настилката е пропаднала, на други се е надигнала, на трети места и най-вече около капаците на шахтите паветата се вадят безпроблемно. Неприятно впечатление прави и […]