Отпускат 31 млн. лв. за първата вноска за новите F-16

Views 464
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Правителството отпуска допълнителни над 31 млн. лева на Министерството на отбраната за тази година.

Средствата в общ размер на 31 110 457 лева са необходими за заплащане на първата вноска по международните договори BU-D-SAD и BU-P-LBC за закупуване на осем нови изтребителя F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация – съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване.

Припомняме, на 21 септември служебният кабинет одобри закупуването на втора ескадрила изтребители F-16.

В началото на ноември военната комисия одобри проекта за придобиването на втора ескадрила бойни самолети. Ден по-късно бюджетната комисия също каза „да“ за новите F-16.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

"Кървавите пакети" до украински посолства - изпратени от офис на Tesla в Германия?

Десетките подозрителни пакети, изпратени до украинските посолства в няколко страни, са с адреса на представителство на Tesla в Германия и обикновено се изпращат от пощенски служби без видеонаблюдение. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от „Ройтерс“. Във Фейсбук той посочи, че общо 31 украински мисии в 15 държави са получили […]