Отново проблеми с водата в Пернишко, село се жалва на прокуратурата

Прочитания 1378
0 0

Близо седмица жителите на пернишкото село Богданов дол са без вода, съобщава bTV. Осигурена им е само една водоноска.

Те твърдят, че никой не ги е предупредил, че водоснабдяването ще бъде прекъснато, поради което не са били подготвени за извънредната ситуация.

Водата е започнала постепенно да намалява миналата сряда и за няколко часа е спряла напълно. От местното ВиК дружество така и не предоставили информация докога селото ще е без вода.

Хората са категорични, че това е грубо нарушение на човешките им права.

По техни думи водата във водоноската е мръсна, поради което не смеят да я ползват.

Жителите са решени да търсят правата си и ще заведат колективна жалба до прокуратурата.

От своя страна управителят на ВиК-Перник Борислав Иванов обясни, че в Перник се изгражда нова водопроводна мрежа. Т.н. „Батановски водопровод“ захранва както Богданов дол, така и още три други и град Батановци. По негови думи строителната фирма, извършваща подмяната, е решила при преминаването през един от мостовете да сложи временна тръба, която да подава вода в тази посока. Тя обаче не била достатъчна да захрани нуждите на всички села.

Иванов увери, че до края на деня ще бъде направено всичко възможно, за да се възстанови водоснабдяването в Богданов дол.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

За Явор Нотев не е страшно да се стигне до редакция на промените в Конституцията

Когато се стигне до обсъждане на проектите за Конституцията, няма нищо лошо и страшно да се стигне до редакция, преработка, допълване или изменение на тези текстове, докато те станат юридически изрядни и приемливи за 2/3 от народните представители. допълни Нотев. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият заместник-председател на парламента […]