Отлагат плащането на концесията за 2020 г. на летищата в Бургас и Варна

До 31 януари догодина

Views 2174
0 0
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри предложението за отлагане плащането на вноските на годишното концесионно възнаграждение за 2020 г. от летищата във Варна и Бургас.

Мярката е одобрена от Европейската комисия, като отложеното плащане на годишното концесионно възнаграждение за тази година трябва да бъде извършено до 31 януари 2021 г., а до 31 октомври 2021 г. трябва да бъде заплатен и уравненият размер на концесионното възнаграждение, чието изчисление ще се извърши на базата на представения от концесионера през 2021 г. одитиран годишен отчет за 2020 г.

Мярка за подкрепа на ликвидността на летищата във Варна и Бургас помага да се отстранят сериозните смущения в икономиката в черноморския регион и България. Тя е част от мерките за икономическа подкрепа, предвидени от правителството.

Между страните по действащия концесионен договор ще бъде сключено допълнително споразумение за изменение и допълнение на договора за концесия.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кабинетът предлага ген. Стайко Прокопиев за директор на Щаба на отбраната

Предлагат и повишение в чин