Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Откриха контрабанден тютюн за наргиле в клетки за птици на „Капитан Андреево“

снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Митничари задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“. 

На 18.06.2020г. около 12:30 часа на МП „Капитан Андреево“ пристигал товарен микробус с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим. При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митничарите откриват, че в четири от клетките са укрити 120 пакета с по един килограм тютюн за наргиле.

В хода на проверката са открити, в кашони поставени на рафтове в лявата страна на товарното отделение още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг. Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол на стойност 70 000 лева.ветеринарна клиника

Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви документи за тях.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ и Южна Корея обсъждат разходите за съвместна отбрана

Представители на САЩ и Южна Корея ще се срещнат в...

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Доматите и краставиците поевтиняват, яйцата и плодовете поскъпват

За поредна седмица се отчита спад на цените на повечето...

Комисия търси фискалния ефект от дерогацията 4 месеца след спирането й

Комисията за дерогацията, която ползваше "Лукойл", ще работи безпристрастно....

Трима са убити при израелски удар в Рафах

Това твърдят палестински източници

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img