От Външно искат извинение от Митрофанова за „евроатлантически подлоги“

Views 18799
0 0

Българското външно министерство е връчило две ноти на дипломат от руското посолство днес. Първата е за изгонването на двамата, набедени в разузнавателна дейност дипломати от мисията, а втората е с искане за официално извинение за публикувани в социалните мрежи обидни постове от страна на посолството. Това обяви на брифинг в МВнР началникът на пресцентъра на ведомството Митко Димитров.

Припомняме, че по-рано днес говорителят на правителството Лена Бориславова съобщи, че посланик Елеонора Митрофанова е била привикна във Външно, но е отказала да се яви и е пратила свой заместник. В момента дипломатът се намира в Старозагорско във връзка с поклонението на връх Шипка за националния ни празник утре.

В нотата се изказва дълбоко възмущение от постове на посолството в социалните мрежи, които били обидни за българския народ и противоречат на добрия тон в дипломацията. „Настояваме тези публикации да бъдат незабавно премахнати и да има официално извинение„, каза ръководителят на пресцентъра на ведомството. „Недвусмислена обида към Република България!“

Няма информация за загинали бесарабски българи при обстрел в село край Одеса, каквито информации се появиха в медийното пространство, заявяват от Външно. В следващите дни пък ще бъде направен нов опит за евакуация с автобуси на наши сънародници, неуспели да се евакуират преди дни заедно с първите изправени от държавата автобуси.

Димитров предупреди още – българите в Одеса трябва да останат в домовете си или да се подслонят в бомбоубежища. „Получихме оперативни данни, че в рамките на днешния ден в окръга са възможни различни атаки.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Генералът от резерва от 2016 г. предавал на руски дипломат вътрешно-политическа информация

Генералът от резерва от 2016 г. предавал на руски дипломат вътрешно-политическа информация на дипломатическо лице от посолството на Руската федерация в София. Това обявяват от прокуратурата в прессъощение, с което дават подробности по обявеното от главния прокурор задържане на руски шпиони у нас. По непотвърдена официално информация става въпрос за […]