От ЦИК обявиха списъка с избраните депутати

Прочитания 10315
0 0

От Централната избирателна комисия (ЦИК) обявиха списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание.

Кандидатите за депутати, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани.

Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок.

Ако кандидатът не подаде писмено заявление в този срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Вчера от ЦИК обявиха разпределението на мандатите в 47-ия парламент – „Продължаваме промяната“ ще има 67 депутати, ГЕРБ-СДС – 59, ДПС – 34, „БСП за България“ – 26, „Има такъв народ“ – 25, „Демократична България – Обединение“ – 16, „Възраждане“ – 13.

Според документите на ЦИК депутатът в няколко народни събрания, който успя да провокира народното недоволство за сваляне на кабинета „Орешарски“ – Делян Пеевски е начело на листата на ДПС в Благоевградски район.

Сред знаковите имена в останалите партии са Даниел Лорер – съветник на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков, Андрей Чорбанов, Томислав Дончев, Петър Кънев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и на ДПС Мустафа Карадайъ трябва да изберат от кой район ще влязат в парламента.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петър Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Рашков не помни такъв интерес към изборите в Турция

МВР има изрични ангажименти изборите да протекат честно и почтено. Ние не можем да отидем в Турция да контролираме честността на изборите и слава богу, че не можем, защото кой знае в какво ще ни обвиняват отново. Той не помни някой досега да се е интересувал така от изборния процес

Read More »