От Спешната помощ в София се оплакват от недостиг на екипи

Прочитания 1389
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Иван Димитров

Повикванията към спешната помощ в столицата скочиха осезаемо. За една работна 12-часова смяна повикванията са над 430, като около 200 от тях за пациенти с Covid-19.

Това заяви пред БНР говорителят на Спешна помощ в София Катя Сунгарска.

Трябва да носим отговорност за изборите, които правим в живота си, защото това спасява живот. Призовавам хората за по-скромно живеене, докато това премине. А то ще премине. Едно смирение ще ни помогне да оживеем, категорична е тя.

По думите ѝ продължават повикванията към тях за домашни прегледи.

Спешна помощ обслужва спешни състояния. Имаме достатъчно линейки, важно е да има екипи. На една работна смяна работим с около 25 екипа. Това е малко за територията на София, подчерта Сунгарска.

Тя посочи, че пациенти продължават да спестяват по телефона информация за симптоми, които напомнят Covid, и така екипите ходят на адресите незащитени с предпазни облекла, а това често води до тяхното заразяване.

Когато диспечерите ги разпитват, нека хората да са коректни и обстойни в обясненията, за да могат екипите ни да се защитят, призова говорителят на Спешната помощ в София.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Айя Йоргова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ЦИК регистрира "Български хелзинкски комитет" за наблюдател на вота

Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира сдружение „БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ“ за участие с наблюдатели в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. като българска неправителствена организация. Като наблюдатели са регистрирани трима упълномощени представители – Диляна Ангелова, Надежда Цекулова и Босилена Мелтева. Регистрираните наблюдатели следва да се впишат в публичния регистър и

Read More »