От Прокуратурата не възразиха ПП „Продължаваме промяната“ да запази името

News24sofia.eu
Views 9717
0 0

От „Продължаваме промяната“ ще се регистрират като политическа партия с това име след като прокуратурата не възрази на днешното заседание на съда, съобщи БНР. До две седмици се чака и решението на Софийския градски съд.

„Продължаваме промяната“ бяха представлявани от Никола Минчев – бившият председател на Народното събрание.

Въпросителната около името отпада, тъй като беше представен документ, че няма проблем „Продължаваме промяната“ да бъде регистрирана под това име. С тази марка спечели изборите кметът на Добрич Йордан Йорданов през 2019 г.

Регистрирането на „Продължаваме промяната“ от прокуратурата означава, че ако съдията по делото не намери някакви други проблеми и в рамките на 14-дневния срок постанови партията да бъде вписана в регистъра на политическите партии, прокуратурата няма да обжалва решението пред Върховния касационен съд. Решението ще влезе в сила веднага.

Ако се появи проблем с егистрацията от „Продължаваме промяната“ имат и „план Б“ – той предвижда да се яви на предсрочните избори на 2 октомври с някоя от партиите мандатоносителки, както го направи на изборите през ноември 2021 г.

Никола Минчев лаконично коментира, че разговори с „Демократична България“ за общи листи още не са водени. Това най-вероятно ще се случи следващата седмица.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Иззеха 0,5 кг кокаин при спецакция на МВР в Дупница

Наркотикът е открит в дома на 36-годишен мъж