От понеделник Италия облекчава COVID мерките

Решението е на властите

Прочитания 831
0 0
Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Италианските власти ще облекчат ограниченията за разрешения брой посетители на културни и спортни събития. Новите мерки ще са в сила от понеделник, 11 октомври, уточнява АНСА.

От следващия понеделник кината, театрите и концертните зали могат да бъдат запълнени до 100%, при разрешени в моментаа 50%.

Максималният брой зрители в спорта на закрито ще се увеличи до 60%, а на открито – до 75%.

За дискотеките максималният капацитет ще бъде зададен до 50% на закрито и 75% на открито.

В Италия посещението на места за културен и спортен отдих, както и за пътуване с междуградски транспорт е разрешено само с „Грийн пас“ (Green Pass).

Документът може да бъде получен след ваксиниране срещу коронавирус чрез предоставяне на наскоро взет отрицателен отрицателен тест за COVID-19 или сертификат за прекарано заболяване.

Носенето на маски също е задължително.

За целия период на пандемията в Италия са регистрирани над 4,69 милиона случая на коронавирусна инфекция и около 131 хиляди починали.

През последните месеци на Апенините отчитат повишаване броя на ваксинираните. Правителството също прие мерки за поставянето на ваксини като мярка срещу пандемията.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ с предложение до Северна Корея

Опит за възстановяване на контактите