От ГЕРБ внесоха в Конституционния съд жалбата за мораториума

Десислава Атанасова заяви, че при ИТН няма политическа зрялост или някой му подава репликите

Прочитания 13391
0 0
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че искат тълкувание по наложения мораториум върху решенията на правителството.

Според нея наложеният мораториум противоречи на Конституцията и с него се блокира работата на цялата държава.

Забраната включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания на подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници и назначения в държавната администрация.

Десислава Атанасова поясни, че ще искат и бързина на произнасянето относно лечебните заведения, тъй като в тази обстановка на пандемия няма да се справят без движимо и недвижимо имущество. Отнемат се правомощия и на други власти, заяви Атанасова.

Внесохме искане за обявяване на противоконституционно решението на Народното събрание, както и искане на тълкувателно решение по отношение на мораториума. Имаме и особено искане за бързина на произнасянето, тъй като има текст от решението по отношение на лечебните заведения„, заяви Атанасова.

Считаме, че в момент на пандемия е изключително трудно лечебните заведения да се справят със забраната в мораториума да не разполагат с недвижимото и движимото имущество. Нашето искане е насочено срещу решение, което грубо погазва Конституцията на България„, допълни тя.

По думите ѝ се отнемат правомощия на други власти, а все пак имаме разделение на властите в България, съгласно Конституция„, заяви Атанасова.

Може да се стигне до правен прецедент, ако се приеме предложението за промени в Изборния кодекс на „Има такъв народ“ за разформироване на настоящата ЦИК и назначаване от президента на нова, то докато важи този мораториум той не може да го направи, ако сме в ситуация на предизборна обстановка„, каза още Десислава Атанасова.

Няма политическа зрялост или някой дърпа конците от задкулисието и на Трифонов се подават репликите, коментира Атанасова относно днешния пост във фейсбук на Слави Трифонов, че издигат световната шампионка Антоанета Стефанова, а тя ще върне веднага мандата.

Карантината на Трифонов изтече. Той да носи отговорност. Кой предложи тази дама? Иначе адмирации за нейните спортни постижения„, каза Атанасова.

Доколкото знам карантината на г-н Трифонов изтече, много по-добре щеше да бъде за неговите избиратели той лично да носи отговорност, а не да праща поставено лице неизвестно със своя политически опит. Поздравления за нейните спортните успехи, но кой предложи тази дама и след колко време“, коментира Атанасова по повод номинирането на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова за премиер от ИТН.

Дани Каназирева уточни, че тяхната парламентарна група няма да се занимава повече с оставката на Мая Манолова като председател на временната комисия за проверка на управлението на Бойко Борисов. В петък миналата седмица на извънреден брифинг ГЕРБ заявиха, че искат оставката на Манолова, днес се отказват.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората

Мая Манолова призова народните представители и партиите да спрат да се занимават с получаване и връщане на папки с мандати и да се заемат с проблемите на българските граждани. Спрете да се занимавате с партийния си интерес, заемете се с дневния ред на хората, настоя на брифинг съпредседателят на коалиция

Read More »