От „Демократична България“ обмислят касиране на вота

Views 3079
0 0
Снимка: архив БГНЕС

От „Демократична България“ обмислят вариант за касиране на вота. За подобно решение им е нужна повече информация – а именно колко са гласувалите машинно до спирането на машинния вот. Това заяви пред БНТ адвокат Калоян Янков, водач на листата на „Демократична България“ във Велико Търново.

Припомняме, че вчера, в деня на изборите малко преди обяд машинното гласуване в целия район на Велико Търново беше отменено заради проблем с преференцията на листата на „Демократична България“.

Сутринта получих сигнал от наш симпатизант в Стражица, че има разбъркване в листата на нашите кандидати при машинното гласуване. Аз бях на път за гласуване в моята секция, убедих се, че това е така и номерата на кандидатите не отговарят на техните имена, както е описано в решението на РИК, обясни адвокат Янков.

Веднага с юридическия отдел на „Демократична България“ са подали сигнал и са поискали коригиране на грешката или спиране на машинното гласуване.

По думите му, решението на ЦИК доста се е забавило, защото много хора са гласували машинно, и тези, които са гласували за „Демократична България“, са били объркани за коя преференция да гласуват.

От ПП МИР също поискаха касиране на вота, но и да се свика 45-то народно събрание, което да промени Изборния кодекс и след това да се саморазпусне.

Преди тях и бизнесменът Васил Божков заяви, че ще иска обявяване на изборите за недействителни.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

От партия МИР искат касиране на вота, изцяло машинно гласуване и нови избори

От партия МИР искат касиране на вота, изцяло машинно гласуване и нови избори. Причината за исканото касиране е лошата организация и масово сгрешените и подменени изборни протоколи от всички избирателни секции. Това се казва в позиция на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР. От партията смятат, че вотът на българските […]

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: