От ДБ поискаха оставката на зам.-кмет на София заради системата за детските градини

Views 711
0 0

Общинският съветник от „Демократична България“ (ДБ) Михаил Паргов поиска оставката на зам.-кмета на София по дигитализация Генчо Керезов заради проблемите със системата за записване на деца в детските градини.

По думите му родителите на 2 481 деца са се оплакали, че не са успели да поставят отметка за наличие на адресна регистрация в района на детската градина. Отметката е забутана на трудно откриваемо място в системата. Това бил проблемът, който е довел до недоволството на родителите.

Според Паргов системата не е направена лесна за употреба, за да могат гражданите бързо да се ориентират и попълват данните на децата. Това е довело до неприятната ситуация да се налага да се отваря наново и да се нарушават предварително обявените срокове.

Общинският съветник подчерта отговорността, която Йорданка Фандъкова е поела като заместник-кмет по образованието през 2008 г. заради сходен проблем със системата за класиране в детските градини. Тогава тя си е подала оставката.

Според него за поредна година от управлението на кмета Йорданка Фандъкова хиляди деца са останали без възможност да ползват общинска детска градина.

Според резултатите от първото класиране над 10 000 деца не са успели да намерят място.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

10 години затвор за мъж, убил бургазлия с нож

10 години затвор за мъж, убил бургазлия с нож. Стоян Б. е призна от съда за виновен. Миналата година той умишлено е умъртвил Ж. Г. като го наръгал с нож. Заради голямото количество кръвозагубата, той починал. Съдът осъди подсъдимия Стоян Б. да заплати кръвнина в размер на 100 000 лева. Присъдата на […]