Реклама

https://www.gerb.bg/bg

От БСП – София искат да се се свали украинското знаме от фасадата на Столична община

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

От БСП – София искат да се се свали украинското знаме от сградата на Столична община, съобщиха от столичната организация на левицата.

Според социалистите Столична община създава опасен прецедент за правовия ред в държавата с решението да издигне знамето на Украйна на фасадата на Столична община. Общината демонстративно пренебрегва принципа на върховенството на закона, който е в основата на правовата държава. Това се казва в искане на съветниците от „БСП – България“ до председателя на Столичния общински съвет.

Социалистите настояват незабавно да се прекрати незаконосъобразното изпълнение на Решение 258/21.04.2022г. на СОС, като се свали украинското знаме от сградата на СО до влизане в сила на цитираното решение.

„В случай, че не прекратите това незаконосъобразно действие, ще сезираме съответните компетентни органи за извършване на надзор за законност в държавата“, пишат социалистите в Столична община.

Те припомнят, че на заседанието от 21 април 2022 г. с решение №258, беше потвърдено върнатото за ново обсъждане от Областния управител на област София решение № 212 от 07 април 2022г. за издигане на знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ № 33, прието на заседание, проведено на 7 април 2022. Потвърденото решение беше обявено на 21 април 2022г. Два дни след това знамето вече се вееше на сградата на Столична община, пишат социалистите.

„Ноторно известно е, че могат да се изпълняват само стабилните административни актове, освен ако органът, издал акта, не е предвидил предварителното му изпълнение. Решение 258/21.04.2022г. не подлежи по закон на предварително изпълнение и следва да влезе в сила след изтичане на законово установения срок за обжалване“, аргументират се общинските съветници от левицата.

Според тях общинските съветници погазват законите на страната под диктата на едно или друго безпринципно мнозинство, конюнктурно сформирано на „Московска“ 33.

Иронично пишат, че едва ли колегите им от СОС се нуждаят от този кратък образователен курс по основи на административното право, което всъщност дефинира проблема като институционална демонстрация на сила над правата на гражданите и институциите в страната.

„Ние, съветниците от „БСП за България“, предупреждавахме по време на двата дебата по приемане на решението, че подобни действия на орган на местно самоуправление са не само неприемливи, те са опасни за социалния мир и с непредвидими обществени последици“, изтъкват социалистите в СОС.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски предупреждава за руска офанзива тази пролет

Руските войски ще се опитат да засилят щурмовите и...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Има задържан за стрелбата в софийския квартал „Люлин“ 4

Според неофициална информация на News24sofia.eu е стреляно с въздушен пистолет

ЕК прие плана за Украйна, позволяващ до 50 милиарда евро подкрепа

Европейската комисия (ЕК) прие предложение за решение за изпълнение...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Въздушният трафик е нарушен в региона на Близкия изток (ВИДЕО)

Русия не е била уведомена от Техеран за атаката

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img