Реклама

https://www.gerb.bg/bg

От 12 април отварят ресторантите, от 16 април и казината

Снимка: БГНЕС

От 12 април отварят кина, театри, цирка. Това гласи заповед за противоепидемични мерки в страната от 12 до 30 април на здравния министър Костадин Ангелов от днес, 8 април 2021 г., 17:00 часа.

От същата дата могат да бъдат провеждани концерти, отварят музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство. Условието е да не са заети повече от 30% от капацитета на помещенията, да се спазва физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

Също от 12 април отварят ресторантите и развлекателните заведения при капацитет до 50%, ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

От 29 април се отварят дискотеките, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. Условието е да са запълнени до 50% от капацитета си.

От 16 април отварят игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.

От същата дата – 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове, гласи заповедта на здравния министър.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас и задължителните групи за предучилищно образование са се връщат в клас. Връща се присъственото обучение на учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания. В клас ще се върнат и децата от 5-ти до 12-ти клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището;

Връщат се в клас и децата от 5-ти до 12-ти клас, но по график:

от 12 до 23 април 2021 г. – присъствено се обучават учениците от 7, 8 и 10 клас;

от 26 до 29 април 2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 9 и 12 клас.

Децата могат да участват присъствено в групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

Студентите могат да участват в практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

Здравният министър нарежда управителите и собствениците на търговски, административни или други обекти, чиято дейност не е преустановена с тази заповед, да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Макрон предупреждава: Европа може да умре

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се справи...

Китайски военни се срещнаха с американски и руски военноморски служители в Циндао

Високопоставени китайски военни проведоха отделни срещи с колеги от...

Младеж инсценира обир в дома на дядо си в Хасково

24-годишният задигнал 25 000 британски лири

Ранени и загинали при пожар в ресторант в Индия

Пожарът е причинен от гръмнала газова бутилка

Турция предлага помощ на Ирак да обезопаси границите си

Турция може да предостави техническа помощ на Ирак за...

Депутатите одобриха 250 млн. лева ежегодна подкрепа за „Мини Марица Изток“ до 2029-а

Депутатите приеха решение за осигуряване на средства на "Мини...

Осъдиха на доживотен затвор мъж от Шуменско, убил приятелката си

Деянието е извършено в условията на домашно насилие

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бившият началник на кабинета на Владислав Горанов пое Финансовата инспекция

Агенцията за държавна финансова инспекция е с нов директор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img