Освобождават Стамен Янев като шеф на Българската агенция за инвестиции

Views 2848
0 0

Освобождават Стамен Янев като шеф на Българската агенция за инвестиции, пише „24 часа“, позовавайки се на негово потвърждение. Янев ще остане в агенцията като съветник.

Към момента няма яснота кой ще наследи поста. Спряганият Богомил Богомилов няма да е новият директор на агенцията.

Причината за рокадата е, че агенцията, която премина към Министерството на иновациите и растежа, ще бъде ключова структура в привличането на иновации и инвестиции и от нея се очакват повече резултати.

Нямало връзка между освобождаването на Янев от поста и скандала със златните паспорти.

Преди време прокуратурата започна проверка по сигнал на ДПС и Янев беше извикан на разпит. Тогава той обясни, че БАИ е първата институция, която само приема заявленията за златни паспорти, но документите за тях след това се проверяват от много други органи и агенцията не може да отговаря за тяхната коректност.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Петков на среща с представителите на Google и Amazon

Премиерът Кирил Петков обсъди с представителите на Amazon и Google новия институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), който ще заработи с подкрепата на българската държава, технологичните гиганти и местния бизнес. Той изтъкна, че правителството е отворено и за други общи проекти с висока добавена стойност. В рамките […]