Освободен е бордът на „Напоителни системи“

Views 2009
0 0

Целият борд на директорите на държавното дружество „Напоителни системи“ е освободен от длъжност. Това съобщи по-рано днес министърът на земеделието Иван Иванов пред членовете на парламентарната Комисия по земеделие, цитиран от БНР.

От цялото досегашно ръководство остава само изпълнителният директор и то под условие за бързо нормализиране на финансовото състояние на дружеството.

Припомняме, че също така Иванов е възложил вътрешен одит на Напоителни системи. Очакваме окончателните доклади, подчерта министърът на земеделието пред депутатите от ресорната комисия в парламента. Освен това има и подаден сигнал в ДАНС срещу дружеството, като Иванов е готов да подаде още един. Според него ръководството на дружеството не се справя с работата си.

Проверява се работата на директорите на горските стопанства.

Пълна прозрачност в работата на МЗХ обеща пред депутатите земеделският министър.

Също днес се проведе протест на служители от „Напоителни системи“ с искане за по-високи заплати, съобщи БНТ.

Те настояват за увеличаване на работните заплати с 10% до 1500 лв.

Това е увеличението на работните заплати до 1500 с 10%, увеличението на парите за храна от 5 на 7 лв., в момента отказват да разговарят с нас по тези точки, според тях няма нужда от увеличение за заплатите„, каза Павел Черийзки от синдикат „Земеделие“.

В момента дигите са в плачевно състояние, подкопани, износени и ремонтирани, които бяха в последно време, отнесени тотално, от 8 броя диги ремонтирани, 5 са тотално компрометирани„, заяви Красимир Бойчев от Напоителни системи „Гоце Делчев“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Костадинов: Г-н Хазарта, ако въведем тест за наркотици, няма да виждате фашисти

Престрелката между Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане", и Ицо Хазарта продължава по тъмни доби