ОССЕ упрекна управляващите в използване на държавни ресурси за кампанията си

Views 3133
0 0
Снимка: БГНЕС

Използване на държавни ресурси от управляващата партия в предизборната кампания и ограничено медийно отразяване на всички кандидати. 

Това са част от заключенията на международните наблюдатели на парламентарните избори вчера, съобщава БНР.

Корийн Йонкер, ръководител на Ограничената мисия за наблюдение на изборите от Службата за демократични институции и права на човека, изказа притеснение, че високопоставени правителствени представители са били отразени от медиите в това си качество, въпреки че са част от предизборните листи.

Тя подчерта, че финансирането и разходите по време на предизборната кампания трябва да целят равнопоставеност. Това обаче по нейни думи е било компрометирано от правителствените разходи по време на кампания, дали нечестно преимущество на управляващата партия.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Путин се подписа под закон, позволяващ да управлява до 2036 г.

Президентът на Русия Владимир Путин се подписа под закон, който му позволява да се кандидатира за държавен глава още два мандата след изтичането на настоящия през 2024 г. Информацията съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на документ, публикуван на правителствения сайт за правна информация. Законодателството, което може да открие пътя пред Путин да управлява […]