https://www.gerb.bg/bg

Османи: Македонците са принудени да кандидатстват за български паспорти

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи, снимка: facebook.com/bujar.osmani.7

Докато нашите граждани не станат част от ЕС, те ще бъдат принудени да кандидатстват за български паспорти по социални и икономически причини. Това заяви министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи, цитиран от БТА.

Според него има опасността някои кръгове в България да се опитат да злоупотребят с положението на над 80 хиляди граждани на Северна Македония, които притежават български паспорти.

Той засегна темата за двустранните преговори между РСМ и България, които могат да отворят пътя на РСМ към членство в ЕС. По думите му динамиката в българската политика е толкова несигурна, че не се знае какво ще ни донесе утрешният ден. Османи подчерта, че България ще продължи да поставя нови условия пред РСМ.

Външният министър посочи, че постигнат компромис между двете страни за действие за малцинствата. Искаме да изместим темата от историческите интерпретации и проблемите на идентичността към правата на човека и малцинствата, поясни Османи.

Той определи като неверни твърденията, че по-голямата част от гражданите на РСМ са против промените в Конституцията. Гражданите отхвърлят вмъкването на идентично-политически конфликти в процеса на разширяване на ЕС. Предстоящите конституционни промени ще укрепят и разширят мултиетническата демокрация в страната, добави Османи.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ANO на Андрей Бабиш печели евровота в Чехия

Партията ANO на Андрей Бабиш спечели тазгодишните избори за...

Латвия планира сама да произвежда заряди за 155 мм снаряди

Латвия планира да произвежда заряди за артилерийски боеприпаси от...

Полицаят в Плевен стрелял с лично оръжие, колата – без знаци на МВР (ОБНОВЕНА)

Атанас Илков, директор на ГДНП, снимка: БГНЕС Полицейският служител, който...

Руанда обвини ООН в лъжа за мигрантите от Великобритания

Руанда обвини агенцията на ООН за бежанците в лъжа,...

Уморен ватман и дупки по релсите – причина за дерайлирал трамвай в София

Ватманът, който е карал дерайлиралия трамвай, е бил 7...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg