Още през 2019 г. Христо Терзийски бил разпитван по разследването на ОЛАФ за МВР-колите

Прочитания 67
0 0

Вътрешният министър Христо Терзийски е бил разпитван през 2019 г. по разследването на ОЛАФ за обществената поръчка за покупка на високопроходими автомобили за полицията.

Това обяви самият той в студиото на БНТ.

По думите му премиерът Бойко Борисов бил договорил (по време на втория си кабинет) 160 млн. евро за повишаване на капацитета на България за отблъскване на миграционния натиск. По-голяма част от колите бяха за Гранична полиция (ГП), една немалка част за Жандармерия и ОДМВР, които имат външна граница ЕС – Кюстендил, Бургас, Хасково, изреди Терзийски.

Установихме нужда от автомобили с висока проходимост за обезпечаване. Разбработихме спецификация за автомобили от най-висок клас. Беше определена прогнозна сума 80-90 000 лв. за автомобил. Съгласувано е с всички служби на МВР. По време на служебното правителство спецификациите бяха занижени, каза Терзийски.

Той обясни, че изискванията от 40-60% – съотношение цена -технически параметри (висока проходимост) след това били обърнати.

Предполагам, че има документи, защото предложението за обръщане 60/40 е на Съвета в МВР.

Няма от какво да се притеснявам, че сме направили неправомерни действия, каза Терзийски.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Целта на Костадин Ангелов е 70% ваксинирани до юни

Здравният министър Костадин Ангелов предпочита да има опашки пред ваксинационните центрове, отколкото хората да чакат за линейки или за да бъдат приети в болница. В студиото на БТВ той увери, че хаос няма, въпреки че се говори за хаос. Той е недоволен именно от това, че се говори за хаос. […]