Още четири страни допуснаха изборите ни на 4 април

Това са Дания, Украйна, Андора и Белгия

Views 1073
0 0

Дания, Украйна и Андора дадоха съгласието си за провеждането на предстоящите парламентарни избори у нас на 4 април, съобщават от външно министерство.

От Кралство Дания поясняват, че действащите към настоящия момент ограничения в страната не се отнасят за събирания по политически причини, включително и до провеждането на парламентарни избори.

От ведомството уточняват, че все още е трудно да се предвиди какви ще бъдат рестрикциите, свързани с предотвратяване разпространението на COVID-19 в Дания в периода март-май 2021 г.

Датските власти очакват посолството ни в Копенхаген да съобщи населените места и адресите на избирателните секции, които ще бъдат открити в Дания.

В Украйна също не възразяват срещу разкриването на избирателни секции в българското посолство в Киев и в генералното консулство в Одеса.

Актуалните препоръки и разпореждания по отношение на мерките са достъпни на интернет страницата на Министерство на здравеопазването на Украйна на следния линк: http://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov

Министерството на външните работи на Княжество Андора също са дали съгласие за разкриване на избирателни секции на територията на страната.

От ведомството очакват посолството на България в Мадрид да ги уведоми за броя и работното време на избирателните секции. Информация за мерките и изискванията на страната относно неразпространението на Ковид-19 могат да бъдат намерени на следната интернет страница www.govern.ad/covid19/es/, уточняват от МВнР на Андора.

От Белгия също са ни информирали, че нямат възражения срещу организирането на избирателни секции на нейна територия. Кризисният център на Федералната публична служба, както и компетентните органи, са уведомени, за да могат да бъдат взети адекватни мерки за сигурност.

С оглед на текущата епидемична ситуация и мерките, въведени за ограничаване разпространението на Covid-19, белгийската страна уточнява, че трябва да се вземат всички подходящи мерки за спазване на действащия в момента здравен протокол, по-специално тези, свързани със събирания, предпазни мерки и вечерен/полицейски час, като:

• събиране на обществени места – ограничено до 4 души;

• носенето на предпазна маска е задължително;

• социално дистанциране на метър и половина между участниците;

• организация на движението на участниците;

• осигуряване на хидроалкохолен гел-дезинфектант;

• ограничаване на броя на избирателите, присъстващи едновременно в избирателната секция (максимум 40, при условие че помещението е достатъчно голямо);

• дезинфекция на материалите за гласуване след всеки потребител;

• спазване на действащия вечерен час, което включва забрана за присъствие и движение на граждани в публичното пространство: след 22 ч. – за Брюксел и Валония, и след полунощ – за Фландрия. Това се отнася за всички участници в изборите, включително отговорниците за организацията.

Досега държавите дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия и Словения.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Руски журналист публикува видео с "екскурзия" в двореца в Геленджик (ВИДЕО)

Журналисти от изданието Mash са допуснати на територията на недовършеното имение край Геленджик, което според руския опозиционер Алексей Навални принадлежи на президента Владимир Путин, пише „Комерсант“. Путин категорично отхвърля да притежава имот в черноморския курортен град Геленджик, Краснодарски край. Навални твърди, че дворецът е за 1 милиард долара. Главният редактор на Mash […]