Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Още четири страни допуснаха изборите ни на 4 април

Дания, Украйна и Андора дадоха съгласието си за провеждането на предстоящите парламентарни избори у нас на 4 април, съобщават от външно министерство.

От Кралство Дания поясняват, че действащите към настоящия момент ограничения в страната не се отнасят за събирания по политически причини, включително и до провеждането на парламентарни избори.

От ведомството уточняват, че все още е трудно да се предвиди какви ще бъдат рестрикциите, свързани с предотвратяване разпространението на COVID-19 в Дания в периода март-май 2021 г.

Датските власти очакват посолството ни в Копенхаген да съобщи населените места и адресите на избирателните секции, които ще бъдат открити в Дания.

В Украйна също не възразяват срещу разкриването на избирателни секции в българското посолство в Киев и в генералното консулство в Одеса.

Актуалните препоръки и разпореждания по отношение на мерките са достъпни на интернет страницата на Министерство на здравеопазването на Украйна на следния линк: http://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov

Министерството на външните работи на Княжество Андора също са дали съгласие за разкриване на избирателни секции на територията на страната.

От ведомството очакват посолството на България в Мадрид да ги уведоми за броя и работното време на избирателните секции. Информация за мерките и изискванията на страната относно неразпространението на Ковид-19 могат да бъдат намерени на следната интернет страница www.govern.ad/covid19/es/, уточняват от МВнР на Андора.

От Белгия също са ни информирали, че нямат възражения срещу организирането на избирателни секции на нейна територия. Кризисният център на Федералната публична служба, както и компетентните органи, са уведомени, за да могат да бъдат взети адекватни мерки за сигурност.

С оглед на текущата епидемична ситуация и мерките, въведени за ограничаване разпространението на Covid-19, белгийската страна уточнява, че трябва да се вземат всички подходящи мерки за спазване на действащия в момента здравен протокол, по-специално тези, свързани със събирания, предпазни мерки и вечерен/полицейски час, като:

• събиране на обществени места – ограничено до 4 души;

• носенето на предпазна маска е задължително;

• социално дистанциране на метър и половина между участниците;

• организация на движението на участниците;

• осигуряване на хидроалкохолен гел-дезинфектант;

• ограничаване на броя на избирателите, присъстващи едновременно в избирателната секция (максимум 40, при условие че помещението е достатъчно голямо);

• дезинфекция на материалите за гласуване след всеки потребител;

• спазване на действащия вечерен час, което включва забрана за присъствие и движение на граждани в публичното пространство: след 22 ч. – за Брюксел и Валония, и след полунощ – за Фландрия. Това се отнася за всички участници в изборите, включително отговорниците за организацията.

Досега държавите дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия и Словения.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сенатът на САЩ придвижи чуждестранната военна помощ

Отпускането на милиарди долари чуждестранна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

Хиляди протестираха в Аржентина срещу намаленото финансиране за университетите

Десетки хиляди хора излязоха по улиците на аржентинската столица...

NYT: Разузнаването убедило Майк Джонсън за помощта за Украйна

New York Times предложи на читателите своята визия за...

Съдът остави в ареста двама задържани за имотни измами в Русе

Окръжният съд в Русе в четвъртък остави за постоянно в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img