Осем души са пострадали при взрив във френска фабрика за експлозиви

Views 2208
0 0

Няколко души бяха ранени при взрив в сряда в цех на фабрика за военни експлозиви в град Бержерак, Югозападна Франция, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Префектурата на региона Дордон съобщи в изявление, че осем души са ранени, включително един с опасност за живота.

Пожар е избухнал след взрива около 14 часа местно време (15 часа българско време), но властите казаха, че за един час ситуацията е била поставена под контрол. Префектурата каза, че взривът не е оказал въздействие извън периметъра на фабриката.

Фирмата произвежда военни експлозиви и горива. Освен това произвежда и взривни вещества за граждански цели.

Кметът на Бержерак Жонатан Приолеад каза пред Ройтерс, че властите все още не знаят какво е причинило експлозията, но тя е станала в цех, занимаващ се с производство на нитроцелулоза – силно експлозивно вещество.

Службите за спешна помощ остават на мястото, съобщиха от префектура Дордон.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

28 пияни и 11 дрогирани шофьори засече полицията през деня

8 713 моторни превозни средства са проверени до 16.00 часа днес в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, с акцент върху недопускането на управление МПС от пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори. Проверени са 1 1 748 водачи и пътници. Съставени са 2327 фиша и 708 […]