Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Оптимистичният вариант за лекарство срещу COVID-19 е до края на година

По-бързо трябва да се открие лекарствен продукт срещу коронавируса, а след това ваксина. Оптимистичният вариант това да се случи e до края на годината. Това мнение изрази в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Нина Янчева от Инфекционзната болница в София.

Тя коментира кое е общото между коронавируса и ХИП. Според д-р Янчева общото между двете заболявания е първо в конспиративните теории. И в началото на ХИВ епидемията също много се е спорило има ли го този вирус, от него ли са умирали хората или от токсичната терапия. Най-парадоксален е спорът дали COVID-19 e лабораторен или природен. За това също се е спорило при откриването на ХИВ вируса, обясни тя.

По думите на д-р Янчева геномът на ХИВ вируса няма нищо общо с този на коронавируса. Тя посочи, че има множество проучвания дали лекарства за ХИВ помагат при лечението на коронавирус, които дават противоречиви данни. В последно време големи надежди се дават на медикамента рандесивир.

Това е нов медикамент, който е във фаза на клинични изпитания, но с временно одобрение в САЩ, Канада, Япония и Тайланд, защото той показва най-оптимистични данни – скъсява болничния престой с 30% и намалява процента на неблагоприятен изход от заболяването„, каза още д-р Янчева.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сирия: Израелски ракети са ударили обекти на ПВО

Сирия съобщи в петък, че израелски ракети са ударили...

Надежда Йорданова: Служебният кабинет се изкуши да се включи в политическите игри

По повод назначението на транспортния министър Георги Гвоздейков

Машини и работници неуморно рушат незаконния хотел на Вълка

В акцията участва и фирмата на Румен Гайтански

Йордания затвори въздушното си пространство (ВИДЕО)

Причината е иранската атака срещу Израел

205 случая на коклюш от началото на годината (СНИМКИ/ВИДЕО)

От началото на годината са регистрирани 205 случая на...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img