Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Оправдаха Силвио Берлускони по дело за подкуп на свидетел

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Италиански съд оправда бившия премиер Силвио Берлускони за подкупване на свидетел по дело за проституция с непълнолетни през 2013 г., съобщава Ройтерс.

Берлускони беше обвинен, за това че е платил на италианския певец Мариано Апичела 157 000 евро, за да излъже в предишен процес. Политикът бе изправен пред съда за това, че е платил за секс със 17-годишна мароканска танцьорка от нощен клуб.

Берлускони, лидер на дясната партия Forza Italia (Напред, Италия), която подкрепя новоизграденото правителство на премиера Джорджия Мелони, в крайна сметка беше оправдан по това дело. Той се призна за невинен в последвалия процес за подкуп, а прокурорът в Рим Роберто Феличи каза пред съда, че трябва да бъде освободен, тъй като няма дело, за което да отговаря.

Съдиите също така оправдаха Апичела за получаване на подкупи и го оправдаха по обвиненията в лъжесвидетелстване, тъй като срокът за постановяване на присъда за такова престъпление е изтекъл.

Апичела беше редовен гост-певец на много от партита на Берлускони, които предизвикаха скандала, допринесъл за падането на медийния магнат като министър-председател през 2011 г., отбелязвайки края на четвъртото му правителство.

В друго дело, висящо в съда в Милано, Берлускони е обвинен в подкупване на 24 свидетели, предимно млади гости на вечерните му партита. През май прокуратурата поиска той да бъде осъден на шест години затвор. Берлускони отхвърли обвинението и не се очаква присъда преди януари 2023 г.

Миналата година съдът в Сиена оправда Берлускони по обвиненията, че е подкупил друг свидетел на своите купони. Прокуратурата обжалва решението.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

ГДБОП хвана мъж, преправял и разпространявал пневматични оръжия (СНИМКИ)

ГДБОП залови 44-годишен мъж, който се занимавал с преправяне...

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Антон Хекимян: В Столичната община е пълен хаос

Антон Хекимян е общински съветник на ГЕРБ в Столичния...

Бившият началник на кабинета на Владислав Горанов пое Финансовата инспекция

Агенцията за държавна финансова инспекция е с нов директор...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Изгониха от България предполагаем ливански терорист

Той е напуснал страната с полет от София за Истанбул

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img