Опасно време в цялата страна (ОБЗОР)

За утре, първи декември, не е обявен жълт код за опасно време в страната

Прочитания 7829
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов/

За днешния ден за цяла България важеше жълт код за опасни явления. Предупреждения за интензивни валежи имаше за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Жълт код за сняг и обилни дъждове беше валиден за областите Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че близо 400 машини са обработвали републиканските пътища през нощта.

От агенцията и „Пътна полиция“ отправиха апел към участниците в движението да се съобразяват със зимните условия и ситуацията на пътя.

Сутринта най-голяма снежна покривка имаше в София – 6 см. В столицата 152 машини бяха мобилизирани за разчистване на главните пътни артерии, а по-късно те се заеха и с кварталните улици.

Денят не се размина и без пътни инциденти.

Автобус падна в канавката на пътя Разград – Попово, но пострадали пътници нямаше.

Отново в Разградско, до село Благоево, автобус се блъсна в камион, но инцидентът отново се размина без пострадали. Два ТИР-а се удариха на пътя Разград – Попово, няма пострадали. Катастрофа между два автомобила стана при км 14 на АМ „Струма“ в посока Перник.

Единият от шофьорите има много леки наранявания, а другият не е пострадал.

Временно се ограничи движението за МПС над 12 т през Проход на Републиката и в двете посоки поради снегопочистване.

Фериботната платформа по линията ГКПП „Свищов“ – ГКПП „Зимнич“ преустанови дейността си поради лоши метеорологични условия.

За Информационна агенция News24sofia.eu съобщиха от НИМХ съобщиха, че снежната покривка бе най-значителна в Ловеч – 20 сантиметра. В София падналият сняг бе 14 сантиметра. 12 бяхасантиметрите в Силистра, а 11 в Разград. По планините най-обилен е бил снеговалежът на Мургаш – 15 сантиметра. 13 сантиметра е падналата снежна покривка на Черни връх. На Ботев – 8 сантиметра. До 14.00 часа най-ниски са температурите в Драгоман -2 градуса. Нула градуса са измерени в Плевен и Разград. Във Враца, Шумен, Оряхово, Ловеч, Велико Търново, Свищов, Русе, Силистра, Добрич са измерени 1 градуса. Температурите ще бъдат най-ниски в сутрешните часове през следващите два дни. Най-значително количество валежи до 14.00 часа са измерени в Силистра – 12 л/кв.м. В Свищов са паднали 11 л/кв.м., а 9 л/кв.м. са измерени в Ловеч.

Вечерта обстановката в София беше спокойна. Директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община Красимир Димитров съобщи, че нямат сигнали, свързани със снеговалежа.

За News24sofia.eu инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност коментира, че транспортната ни система се управлява чрез импровизация.

Вицепремиерът Томислав Дончев е корифей на създаването на агенции, които нищо не вършат, каза той, визирайки държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата.

Според него именно Дончев носи политическата отговорност за безхаберието по пътищата. Правителството ни е силно само в PR акциите си, но като управление наблюдаване безсилие, допълни той и предупреди, че това бездействие на институциите ще доведе до повторение на инцидента, който се случи край Своге.

За утре, първи декември, не е обявен жълт код за опасно време в страната.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Антирекорд - 221 починали за ден у нас

2814 са новите случая на коронавирус