OLAF поиска България да върне 11.7 млн. евро

Views 1849
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

OLAF препоръча на България да върне общо 11.7 млн. евро на ЕС за проекти за третиране на отпадни води, пише „24 часа“. Европейската служба за борба с измамите е провела разследване и е открила нарушения, свързани с водна инфраструктура и проекти за модернизиране на третирането на отпадни води.

Единият случай се отнася за въвеждането в експлоатация на местен проект за който е станало ясно, че е приключен през 2012-та година, но той така и не е започнал да работи. Проектът е трябвало да пречиства и премахва заразни вещества от отпадните води, които представляват риск за общественото здраве и околната среда.

OLAF препоръча България да върне по този проект 4.8 млн. евро.

Във втория случай OLAF е разследвал 5 големи строителни проекта и договор за надзор. По време на разследването е станало ясно, че са подадени фалшиви документи при възлагането и така се е стигнало до тяхното одобрение. По този случай се препоръчва в бюджета на ЕС да бъдат върнати 6.9 млн евро.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Шофьор опита да прекара над 3 кг марихуана в резервната гума през ГКПП "Капитан Андреево"

Мъжът е задържан за 24 часа