Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Около 8% от мениджърите в туризма са съкратили персонал заради пандемията (ТАБЛИЦИ)

И в пандемичната обстановка туристическият бранш се опитва да запази състоянието си и да се развива. Според статистиката през декември 2021 г. 52.0% от анкетираните са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 51.6% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 35.5% – на нощувката. Това показват данните на Националния статистически институт.

По отношение на наетия персонал 23.9% от ръководителите са предприели като мярка „платен отпуск“, 14.0% – „неплатен отпуск“, а 8.2% – „преминаване на непълно работно време“.

От „освобождаване/съкращаване“ са се възползвали 8.0% от мениджърите, 3.1% са предприели мярката „намаляване на възнагражденията на персонала“, а 2.1% – „дистанционна форма на работа“. Същевременно 16.8% от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.

През декември 2021 г. 41.5% от анкетираните управители посочват, че няма промяна в приходите от дейността им в сравнение с предходния месец, 35.6% отчитат спад, а 22.9% регистрират увеличение.

За следващия месец 45.1% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „До 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 31.4% – че ще успеят „До 100%“, а 23.5% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план 46.1% от ръководителите смятат да продължат да работят, 37.5% – да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 13.2% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 1.7% прогнозират да я прекратят.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Радан Кънев: Бизнесът иска край на политическия рекет

Бизнесът иска край на политическия рекет, а през последните...

За Путин Русия имала желание за преговори, но Киев се отказал от споразуменията

Русия винаги е била ангажирана с мирното разрешаване на...

Стотици евакуирани след изригване на вулкан в Индонезия

Eвакуираха най-малко 800 души след множество изригвания на вулкана...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img