Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Охранители“ не пуснаха News24sofia.eu и ПИК TV до брифинг на Радостин Василев (ВИДЕО)

Отцепниците от партията на Слави Трифонов дават пресконференция в Зала „Родина“ на стадион „Васил Левски“ в столицата, съобщи журналистът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов. Според информация от източници на ИА News24sofia.eu Василев ще се оплаква от репресии от страна на ИТН и лидера на партията. Източниците на медията ни разкриха още, че бившият спорен министър си има и частна охрана, защото имал притеснения.

На националния стадион „Васил Левски“ е известната водеща и журналистка от ПИК TV Ива Николова, която не беше допусната на брифинга заедно с известния филмов режисьор и оператор Христо Порязов.

Според „охранителите“ на място Ива Николова не била поканена на пресконференцията. По-късно операторът на ИА News24sofia.eu Здравко Тахиров също не бе допуснат до събитието. Причината – няма прескарта. Журналистът ни Тодор Стефанов също, бе изгонен, а причината – приятел е на журналистката Ива Николова.

Както вече News24sofia.eu съобщи, че сред отцепниците на Слави са: Радостин Василев, Иво Ангелов, Деян Петков, Николай Радулов, Георги Георгиев, Светлин Стоянов.

Междувременно в 19.00 часа партия „Има такъв народ“ ще даде брифинг в БТА.

Никой от нас няма да ходи никъде„, каза в началото на брифинга Радостин Василев.

Той представи участниците, сред които проф. Николай Радулов, инженер, бивш офицер от НСО и т.н. Той подчерта, че някои от тях никога не са се срещали със Слави.

Надеждите, които имахме, ще останат нереализирани, явно. Обикалял съм и съм убеждавал хора да подкрепят ИТН, но поведението на Слави доведе до това, че партията се самоизчегърта, а сега изчегърта и държавата. Трифонов излъга, че изтеглянето е споделено с ПГ. Не съм виждал Слави откакто станах министър, някои от нас повече от година не са го виждали. Представите ни за морал са различни. Обикалях и говорех, че това е кауза за България. Сега ме е срам да погледна тези хора в очите„, каза Василев.

Застанах с лицето си за опита за корупция срещу мен, припомни той.

Трифонов ми каза, че не е искал това министерство, но му е дадено и ме извика и ме направи министър. Аз подлъгах много хора, ангажирах зам.-министри, напуснаха западни компании, зарязах си семейството, почти си унищожих адвокатската практика. Направих и невъзможното да прикрия липсата на Трифонов. Адски съм разочарован от случващото се. Трифонов ме хвърли на мафията и аз сега какво ще кажа на тези хора, които зарязаха всичко и дойдоха да работят за каузата„, заяви Василев.

Сега ще ни обвинят. Искам публично да се подложим на детектор на лъжата да се подложим да кажем дали сме получили каквото и да е. Но да кажат дали получават облаги от структури, които са обладали МРРБ. Имаше сред нашите депутати майтап, че правителство ще има, докато Гроздан Караджов е на власт„, посочи досегашният спортен министър.

Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов, смята той.

Слави Трифонов не се е интересувал от мнението на избирателите, нито от мнението на депутатите си. Той не е дошъл дори да види офиса си в Плевен, родния му град. Оправдавах това със затрудненото му здравословно състояние и характера му. ИТН е бизнес проект„, заяви Василев.

До истерия доведе това, че едни пари не бяха дадени от коалиционните партньори на министерството, за да ги усвоят едни фирми. Не могат да се реализират едни финансови интереси някъде. Сигурен съм, че Трифонов не е жаден за власт, това е ясно – той е бизнесмен„, каза още той.

Гроздан Караджов никой в ИТН не го познава. Той е един брокер. До името Гроздан Караджов не мога да стоя, съжалявам. Пита се защо сега. Морален съм, за да си подам оставката, аз съм обещал на Плевен спортна зала и обещах на София възстановяване на Червено знаме. Преди няколко дни, след като безпардонно чегъртах мафията, и във връзка с ресторант 21 на Сталийски, който ми сложи снимка в тоалетната, Тошко Йорданов дойде в кабинета ми и ми каза: Пич, Слави каза да не закачаш Сталийски. Не ме търсиха от ИТН, защото знаят, че аз съм безпрекословно луд и никой не може да ми заповядва„, каза Василев.

С разочарование обявявам, че аз в тази структура не мога да бъда. С депутатите сме в добри отношения – те са свестни хора с много малки изключения. Силата е в истината – за всяка моя дума и за всяко мое действие, не съм си позволил да поискам или да взема едно захарче. Всички спортни имоти са превзети, явно не се харесва това, че аз се опитвам да ги върна„, заяви Василев.

Решението ми за прекратяване на партията не е плод на емоция, бях го решил веднага след Нова година„, каза Иво Атанасов.

Грозно е и е унижение към пчеличките, които са обикаляли три кампании с идеите на ИТН за разбиването на модела на ГЕРБ, а сега се опитват ГЕРБ и придворните да бъдат върнати. Аз нямам ангажименти към никого, не съм имал обещания към никого, така съм научен цял живот да бъда, но е грозно спрямо хората, които са повярвали„, каза депутатът.

Днешният пост на Трифонов, който обвинява хора в предателство, е много унизителен и обиден. На Тошко му настръхваше косата като го питах за назначения„, посочи Атанасов.

Г-н Трифонов, аз никога не съм предавал кауза, каузата я предаде нашето ръководство„, обърна се той към лидера.

Светлин Стоянов, който участвал в кастинга през 2018 г., един от учредителите на Няма такава държава и на ИТН, областен координатор за Русе, заяви, че решението му за напускане на партията и на всички постове, го взел вчера след изявлението на Слави по Дарик. Неговата червена линия се казвал Орлин Алексиев. Слави каза, че в момента не знае Орлин с какво се занимава. Аз знам всеки мой приятел с какво се занимава, това са приказки под шипковия храст. Депутат съм от 45,46 и 47 НС. С учудване разбрах, че назначенията в АПИ, ВиК и т.н. били най-добрите на Балканите и не могат да бъдат сменени„, каза той.

Проф. Николай Радулов, който преподава национална и международна сигурност, обясни, че напуска ПГ заради това, че обикалял из страната, водил разговори със симпатизанти и актив и тези хора гледали с надежда, като питали защо няма партиен живот от предишните избори„, каза Радулов.

Хората обяснявали, че назначения на ГЕРБ останали по постовете си. С целия си опит и дейност неочаквано за мен беше съобщението на Тошко Йорданов, че ние сме никои и трябва да гласуваме така, както ни се казва, защото партията бил Слави Трифонов. Изумително в професионален план беше появата и присъствието на охрана или шофьор на Слави Трифонов, каза, че ще е политическото ръководство. Ние бяхме двама професори и трима научни работници. Тези неща ме убедиха, че така направената партия, няма как да действа, тя е използвана за други цели, няма да се повтарям с други колеги„, каза Радулов.

Деян Петков, депутат от ИТН, заяви, че е прегърнал отдавна каузата на ИТН.

Истината е, че Слави Трифонов не намери време да дойде в родния си град. Три пъти сме агитирали целия град, човек по човек и когато бяхме първа политическа сила в Плевен, той ни остави 4 часа да се радваме и срина всичко„, отсече той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

И Михаил Миков напусна Нинова в посока „Левицата“

"Необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече...

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира (ВИДЕО)

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

Атанас Атанасов: ДАНС трябваше да разплете „Боташ“, а не някаква комисия (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=JMUOZXD_4AY Съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на Демократи за силна...

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

Даниел Митов се отказва от Външно министерство (ОБНОВЕНА)

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

Съдебните заседатели по делото срещу Тръмп в Ню Йорк са избрани

Всички 12 съдебни заседатели за процеса срещу бившия американски...

Черна гора задържа бивш прокурор и полицейски шеф

По нареждане на Специалната прокуратура на Черна гора бившият...

Камерън обясни защо Великобритания не помага на Украйна, както на Израел

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания и...

Сирия: Израелски ракети са ударили обекти на ПВО

Сирия съобщи в петък, че израелски ракети са ударили...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img