Огнян Минчев: Трифонов е проект на задкулисни корпоративни центрове

Views 11906
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Слави Трифонов е политически проект, който се насочва от определени корпоративни центрове на икономическа и политическа власт зад сцената. По всяка вероятност те са свързани и с това, което наричаме Сараите, заяви пред БГНЕС политологът проф. Огнян Минчев.

Според него именно подобни корпоративни центрове са заинтересовани да се възползват от политическата власт, която може да дойде по линия на политическото участие и управление на партията на Слави Трифонов.

В състава на така наречения от него проектокабинет от една страна има хора, свързани с досегашни политически проекти и със значими корпоративни интереси през последните 20 години. От друга страна в този проектокабинет има предложени много хора, които за първи път ще влязат в политическа роля на българската политическа сцена. Това означава, че те нямат нито политическа основа, нито политическа принадлежност, нито така да се каже политически гръб. Липсата на подобна политическа база и позиция е най-силно уязвима за натиск, който би могъл да идва от задкулисието на корпоративни и организирани групови интереси.“ – подчерта проф. Минчев.

По думите му, „партията на Слави Трифонов е политически проект, който е изведен на политическата сцена от определени и значими интереси в българското олигархично пространство, които биха могли да бъдат свързани както със сарая, така и с други центрове на корпоративно-лобистка власт„.

Проф. Минчев смята, че Слави Трифонов е представил своя проектокабинет по съвършено арогантен и неадекватен начин.

Той го направи съвършено ненавременно в период, в който все още не са оповестени резултатите от изборите дори. Именно този изключително странен избор за времето и за лансирането на цялостен кабинет от страна на политически лидер, който се очаква да има не повече от 65 депутати в новия парламент ни води към две възможни интерпретации на това действие. От една страна, че това е някакъв тип лична акции на Слави Трифонов, която има за цел да създава с провокативни цели нови тенденции, ново преподреждане на политическото пространство в навечерието на свикването на 46 НС. Другата интерпретация е, че Трифонов под натиска на тези организирани интереси лансира това предложение за кабинет, за да постави всички останали потенциални партньори и съперници на неговата партия в положение на невъзможност да реагират на един подобен арогантен натиск, като им казва: „или приемате това, или аз не участвам и отиваме на трети поредни избори.“ – обобщава проф. Минчев.

Политологът е категоричен, че и двата варианта – нови избори или правителството на Трифонов, са свързани с достатъчно големи опасности.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на agencynews24@gmail.com, на телефони 0877 68 55 20, или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Над 70 души загинаха при размирици в ЮАР

Привърженици на експрезидента Зума мародерстват...