Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Views 20300
0 0
Снимка: БГНЕС

Българската социалистическа партия върна третия и последен проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на настоящото Народно събрание. Това автоматично значи, че отиваме на трети поред предсрочни избори през ноември, а 46-ят парламент следва да бъде разпуснат до дни.

Конституцията обаче не формулира точен срок, в който това трябва да стане, а въпросът с разпускането на Народното събрание е свързан с датата на провеждането на предсрочните избори и дали тази есен няма да ходим три поредни седмици на избори.

Днес в 17 часа лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен мандата на президента.

Положихме максимални усилия за разумен диалог, но не срещнахме подкрепа от „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Има такъв народ„, каза в продължило няколко секунди изказване председателят на столетницата.

Държавният глава Румен Радев не пропусна отново да поласкае левите избиратели, както направи и при връчването на мандата, когато каза, че възлага мандата заради „всички честни социалисти“.

Искам да ви поздравя за отговорния подход в преговорите за съставяне на правителство. Ползвам случая, за да благодаря на министрите и заместник-министрите социалисти в служебното правителство. Пожелавам ви успех на изборите„, лаконичен бе Радев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бебе на 14 дни почина от коронавирус

Бебе на едва 14 дни е сред починалите от коронавирус, съобщават от „24 часа“. То е било прието с двустранна пневмония в болницата в Ловеч. От Регионалната здравна инспекция в града поясниха, че че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. При приемането му в […]