Общинските съветници от БСП предложиха промени в тарифната политика на столичния градски транспорт

Екип на News24sofia.eu
Views 852
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ внесоха доклад в СОС с предложения за промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществен градски транспорт на територията на Столична община, информират от БСП София.

Те настояват за възстановяване на картата за една линия, запазване на цената от 1.60 лв. на билета продаван от водача, връщане на десетте талона за еднократно пътуване и отпадане на глобата за невалидиране на заредена карта.

Според обшинските съветници от партията в много случаи използването на възможността за прекачване зависи от случайността поради нередовните разписания, големите интервали между превозните средства и задръстванията при пътуването. Те посочват, че времевият билет позволява прекачване при съчетаването на по-кратък с дълъг маршрут, но не и на дълъг с по-кратък маршрут. По думите им в значителен брой от случаите пътуването е в порядъка от 40 до 45 минути, което на практика кара хората да купува по-скъпия билет „60 плюс“.

Решение, съобразено с моментни задръжки в движението, които излизат извън обхвата на времевия билет „30 плюс“, може да бъдат уредени при валидация с банкова карта. При настъпване на такова събитие, пътникът да валидира след 30-тата минута отново, с което се активира билет „60 плюс“, а не втори билет „30 плюс“. Това пътуване наистина ще може да се нарече „умно“ пътуване с банкова карта и ще доведе практически до нормално потребление на времевия билет „60 плюс“, казват още общинските съветници от БСП.

Общинските съветници от групата на БСП отчитат подкрепата на столичани за въвеждането на електронни превозни документи в обществения транспорт и по-справедливо тарифиране, според времето за пътуване. Същевременно обаче те смятат, че промените в Наредбата намаляват възможността за избор на най-удобните и икономически изгодни превозни документи за отделния пътник, увеличават цената на пътуване, като усложняват системата за сдобиване с билети за пътуване.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Шестима непълнолетни откраднаха автомобил в Батак

Задържани са петима от тях, другият се укрива