https://www.gerb.bg/bg

Общинарите не харесаха частичната актуализация на бюджета на София

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) отложи точката за разглеждане на частичната актуализация на бюджета – увеличението на заплатите на медицинските служители в образованието и средствата за текущите ремонти в столицата.

В дневния ред имаше включена точка, в която трябваше да се гласуват 17 млн. лв. за заплатите на медицинските служители в образованието и 5.6 млн. лв. за текущи ремонти, но те не срещнаха подкрепата на общинските съветници. Остава да се гледа точката допълнителни средства за заем за авто и електротранспорта, но без да е гледан бюджетът, докладът остава безпредметен.

Общинарите гласуваха с 25 гласа „За“, 20 гласа „против“ и 4 гласа „въздържали се“. Дори и при прегласуването, точката за частичната актуализация на бюджета да се гледа по време на днешното заседание на градския парламент отново не мина – 29 души гласуваха „За“, 22 гласа „против“ и 4 гласа „въздържали се“.

По време на дебатите, Димитър Вучев, общински съветник от ГЕРБ-СДС в СО предложи точката за заплатите на медицинските служители предложи да не се гледа актуализацията на бюджета. Аргументът – така щели да се приемат всички предложения, но да не се даде възможност на останалите общински съветници да добавят и други предложения.

Антон Хекимян посочи, че ПП-ДБ-Спаси София се оправдават с финансовото министерство, че не са дали пари за медицинските работници в детските заведения. Казахме ли ви, че Асен Василев няма да ви даде парите, обърна се Хекимян с критики към ПП-ДБ-Спаси София.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера подкрепя предложението на Вучев точката за актуализацията на бюджета за заплатите на медицинските служители да бъде отложена. Причината – преди да се гледа актуализация на бюджета, проблемите свързани с финансирането на транспорта трябва да бъдат обсъдени.

Ваня Григорова от БСП-София също подкрепя отлагането на доклада за частичната актуализация на бюджета от дневния ред на общинския съвет. Промени не се правят на коляно, посочи Григорова.

Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски пък направи обратно предложение и настоя да се гледа актуализацията на бюджета. Актуализацията е отражение на политики, за които всички общински съветници са съгласни. Държавата обеща една помощ, която обаче Столична община не получи. С каква цел бихме отложили актуализацията на бюджета, при положение, че решава два проблема – в сферата на градския транспорт чрез изчистване на стари дългове и обещание за увеличение на заплатите на медицинските служители в образованието, коментира Зографски.

Иван Василев, зам.-кмет по финансови въпроси добави, че в последните години се приоритизират тяснопартийни интереси, икономически интереси пред решаване проблемите на хората. Той призова да се разгледа по същество доклада и да стане ясно защо да не се дадат пари на транспортните дружества, пари за текущи ремонти и средства за медицинските служители в образованието.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването...

Тази година още хеликоптери за гасене на пожари няма да има

Тази година хеликоптери за гасене на пожари няма да...

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Русия не приема ултиматуми за втора мирна среща за Украйна

Опитите Русия да бъде въвлечена във втора мирна среща...

Румен Радев: Политическата ни система е тежко заболяла (ВИДЕО)

Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ДПС vs анти-ДПС – заплахи и опити за спасяване на кожата (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=l9iukLYlkHg&ab_channel=BulgarianNewsAgency Депутатите от парламентарната група на ДПС Йордан Цонев и...

Делян Пеевски не иска да говори с носители на пачки и пудели (ВИДЕО)

В никакъв случай няма да разговарям с носителите на...

Бум на измамите с криптовалути в Telegram отчитат в бранша

Наблюдава се бум на измамите с криптовалути чрез приложението...

МВР временно спира издаването документи за самоличност

Причината е планирана миграция на базите данни

Иран дава заявка за връщане към ядреното споразумение

Техеран остава отворен за подновяване на преговорите с Вашингтон за...

Росен Желязков не вижда шанс за кабинет в 50-то НС

След толкова много избори се оказахме в ситуацията не...

Пакистан извика посланика на талибаните след атака срещу военна база

Министерството на външните работи на Пакистан привика заместник-ръководителя на мисията...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg