Обезщетения и за самоосигуряващите се служители на заведения искат от бранша

Екип News24sofia.eu
Прочитания 522
0 0
Снимка: БГНЕС

Самоосигуряващите се лица, заети в сектора на ресторантьорството, да получават обезщетения заради спиране и ограничаване на дейността им. Това предлагат от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в своя официална позиция.

Според БХРА правата на тези служители за получаване на компенсации трябва да бъдат същите като на работниците, назначени по трудово правоотношение.

Те предлагат и да се удължи срокът за кандидатстване на фирмите от сектора за получаване на обезщетения за спад в оборота за октомври, ноември и декември 2020 г., както и за януари 2021 г.

От национално-представената организация поясняват, че част от членовете им са пропуснали сроковете за кандидатстване заради краткия времеви прозорец за подаване на документи по ОП „Иновации и конкурентноспособност“. По тази причина настояват да се даде възможност на туристическите компании да подават заявления за финансова помощ и за стари периоди.

Според БХРА в обхвата за подпомагане трябва да се включи и периодът за принудително ограничаване и спиране на дейността на засегнатите предприятия – от март до юни 2020 г.

По време на първия локдаун обектите, спрени и ограничени с държавен акт, не бяха компенсирани с абсолютно никакви мерки, освен с подпомагане по мярката 60/40, която беше крайно неефективна и дори натоварваща за неработещ бизнес, заявяват от организацията.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Повече от 10 000 души са задържани на протестите в Русия в подкрепа на Навални

Повече от 10 000 души са задържани на протестите в Русия в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, обяви групата за мониторинг на политически преследвания ОВД-Инфо, предаде АФП. Стотици излязоха да протестират по улиците на Москва във вторник вечерта, след като съд постанови 44-годишният да лежи в затвора повече от 2 […]