Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Нямаме време“ – Николай Габровски като пред студентски изпит се надява на Отл. (6)

Снимка: БГНЕС

Студентските изпити са дошли, нямаме време„. С такава закачка номинираният за премиер от ГЕРБ Николай Габровски заяви пред журналисти след като представи изпълнен мандата на държавния глава, че се надява на пълно мнозинство на подкрепа от парламентарно представените партии.

По думите му влезе ли България в каскада от нови предсрочни избори, със сигурност обществото ще загуби. Няма как без работещ парламент решенията да се взимат, няма как без работещ парламент България да продължи напред. Ако изпуснем срока, проблемите няма да могат да бъдат решавани от дълъг период от време, ще има изключително репутационни щети и за съжаление финансови във всяко едно измерение, посочи проф. Габровски.

Габровски настоя, че е време „да се обединим“ около работещи ясни концепции и е убеден, че с този екип може да го направи. Формулирани са 7 точки, по които има съгласие с партиите – Планът за възстановяване, антикорупционното законодателство, влизане в Шенген, влизането в Еврозоната. 6 партии нямат нищо против тези политики, като само една се е обявила против един.

Габровски очаква пълна подкрепа от всички партии и кабинетът да бъде избран с пълно мнозинство.

Николай Габровски увери, че е успял да убеди високи професионалисти, без партийна украска и принадлежност да се включат в политиката.

Хората, които са в списъка на проектокабинета, ясно осъзнават каква жертва трябва да направят и ясно осъзнават на ръба на каква пропаст се намира България„. Той се надява това да бъде оценено и разумът да надделее над партийните пристрастия.

Габровски уточни, че всички хора ги е избрал независимо и по съвест, като нямало човек от списъка му, по който да има някакви коментари. Той не е правил пазарлъци с никого, а хората, които са избрали да бъдат част от проектокабинета са там заради доброто си име и заради високия си професионализъм. „Очаквам всички политически сили да ме подкрепят„, надява се Габровски, като отсече, че не е негова работа да коментира дали ще има игри с кворума по време на гласуването на проектокабинета в Народното събрание.

Ако първият мандат не се реализира, със сигурност няма да се реализира и вторият мандат, според Габровски.

По отношения на третия мандат за съставяне на правителство, Габровски посочи, че третият мандат не е опция и е хазартен. За третия мандат остават неясноти на кого ще бъде връчен, как ще бъде връчен и ще създаде условия да се говори за задкулисни договорки, договорки на тъмно и направени сделки. Потенциалният старт на правителство с третия мандат може да бъде обременено с неща, с които не искам името ми да се свързва, категоричен бе той и не отговори дали би приел отново да бъде кандидат за премиер и в третия мандат за съставяне на правителство.

Във всеки случай иска пълната свобода да избере сам екипа си, с който ще работи. „Ако третия мандат не се случи, отиваме на следващи избори през март месец, но те няма да бъдат последните за следващата година. Ние ще прекараме следващата година отново в избори, с предизборна риторика, която е лишена от здрав смисъл и разум, която има за цел да радикализира хората, които да гласуват за различните политически сили„.

„За мен лично това ще е една катастрофа за България, която ние в тези дни, в тази седмица можем да избегнем„, изтъкна проф. Габровски.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Македония трябва да върне 2.2 милиона евро от програма Еразъм+

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоява Република...

Израел предупреди четири европейски страни срещу признаването на Палестина

зраел предупреди четири европейски държави, че намерението им да...

Русия открила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва

Руските следователи са открили доказателства, че въоръжените мъже, които...

Нигерийската армия спаси отвлечените ученици от щата Кадуна

Нигерийската армия спаси ученици и служители, които бяха отвлечени...

САЩ настояват Израел да се въздържа от военна операция в Рафах

Държавният секретар Антъни Блинкън в понеделник повтори позицията на...

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

ГЕРБ: Всичко свърши – отиваме на избори (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Няма да участваме в преговори за втори мандат", поясни тя

Иран показа дрон за атака срещу Израел

На международното оръжейно изложение в Доха (Катар) Иран за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img