Няма да отстъпим от националния интерес по македонския въпрос, уверяват ПП

Views 10322
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Правителството няма да отстъпи от националния интерес и постигнатия към момента консенсус по въпроса с ветото на България върху рамката за преговорите с ЕС на Северна Македония – Скопие да изпълни задълженията си по договора за добросъседство.

В това бе категоричен заместник-председателят на Народното събрание от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов след закритото изслушване на външния министър Теодора Генчовска в парламента.

Рамката е ясна. Правителството е заявило нееднократно, че следва решението на Народното събрание, както и това на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Това са политиките и по никакъв начин не смятам, че ще има отстъпление от националния интерес„, кратък, но категоричен по темата бе Иванов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

7 жертви при руски обстрел на автобуси за евакуация край Харков

Седем цивилни са били убити, а 27 – ранени, при руски обстрел на автобуси за евакуация в района на Харков в Източна Украйна вчера, предаде „Укринформ“. „На 14 април 2022 г. руски военнослужещи обстрелваха евакуационни автобуси с цивилни в село Борова, Изюмски район. По предварителни данни са загинали седем души, […]