НСО е остатък от тоталитарния режим, според Искрен Веселинов

Много фактори клатят властта

Views 303
0 0
Снимка: БГНЕС

НСО в този вид, в който е, не трябва да съществува. Това е остатък от тоталитарния режим. Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в студиото на БНТ.

Според Веселинов е много спорно такава структура да е под управлението на президента, а и навсякъде по света тя е част от полицията.

Имиджът на институцията е сериозно разклатен също така според Веселинов, който припомни освен разследването за връзките на Пламен Узунов с обвинен бизнесмен, но и случаят на офицер, обвинен за организацията на поръчково убийство.

Друго от множеството въпроси, на които НСО трябва да даде отговор, е казусът със снимките от спалнята на премиера.

Според Искрен Веселинов има много хора, които имат интерес да падне правителството и не е един факторът, който клати властта. Тази власт никога не беше оставена на спокойствие, посочи депутатът.

Той коментира и поредния спор между коалиционните партньори заради отпадането от Закона на МВР на доброволните отряди. В МВР има мнение, че доброволните отряди ще бъдат отрицателна оценка за работата на полицията, каза Веселинов. Той силно се надява да са успели да убедят ГЕРБ, че това не е така.

Иначе между Обединени патриоти и ГЕРБ е постигнато съгласие по отношение на законодателството за личния фалит. По думите на Веселинов идеята за отпадане на 10-годишната давност е сериозен инструмент с който хората могат да се противопоставят на кредиторите. Дълговото робство е отменено отдавна, заяви депутатът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Единодушно депутатите актуализираха бюджета

На първо четене