НС отлага гласуването на бюджета на НЗОК

Прочитания 10992
0 0
Снимка: БГНЕС

Депутатите отложиха гласуването на бюджета на НЗОК.

Припомняме, че това се случва след 12-часово заседание, което бе удължено извънредно след 20 часа тази вечер и разгорещени дебати.

От залата са излезли депутатите от ИТН, ИБГНИ и ДБ.

Според Мая Манолова, обсъжда се бюджет без числа, а ГЕРБ, ДПС и БСП не проявяват грижа. Тези пречки се използват и като спирачка при гласуването на промените в закона за съдебната власт.

Заседанието продължава, но само с обсъждания, тъй като няма кворум.

Правната комисия на парламента също отложи за утре от 10 часа заседанието си за закриването на спецсъда и изслушването на главния прокурор Иван Гешев. Заседанието днес бе отлагано на няколко пъти заради актуализацията на бюджета на НЗОК, която депутатите разглеждат късно тази вечер. Но в почивката от 20 минути комисията все пак проведе заседание, което завърши с бурен скандал.

Депутатите Хамид Хамид (ДПС) и Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) заявиха, че заседание по тези въпроси без присъствието на главния прокурор и правосъдния министър не е легитимно, нито е сериозно да се свиква в почивки и провежда набързо.

Днес по-рано се проведе среща в президентството между президента Румен Радев и министри от кабинета. Постигнатият ръст от 9,6 на сто на БВП през второто тримесечие на 2021 г., спрямо същия период на миналата година, предоставя достатъчно средства за адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза. Затова е необходима своевременна актуализация на държавния бюджет от парламента. Около тази позиция се обединиха те.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ИТН, ДБ и ИБНИ напуснали, за да има време и за други законопроекти освен актуализацията на бюджета

Докато в пленарна зала депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП обсъждат актуализацията на бюджета за НЗОК, в кулоари партиите, които напуснаха пленарна зала в лицето на ИТН, ИБНИ и ДБ решиха да дадат брифинг. По думите им те са напуснали, защото е трябвало да направят разчети за приетите промени, защото

Read More »