Новият щам и в Германия, Италия и Чехия

Мерки на властите

Прочитания 1894
0 0
Снимка: ЕПА / News24sofia.eu

Първите предполагаеми случаи на заразяване с новия вариант на коронавируса COVID-19 „омикрон“ бяха установени в събота в Германия, Италия и Чехия.

Според италианската агенция АНСА, в Италия е открит нов тип вирус у жител на региона Кампания, напълно ваксиниран срещу COVID-19. Наскоро той посетил Мозамбик, а когато се върнал в родината си, дал положителен тест.

Министерството на социалните въпроси на провинция Хесен съобщава на уебсайта си, че коронавирус с набор от мутации, характерни за щама Омикрон, е открит при човек, пристигнал в Германия през летище Франкфурт от Южна Африка на 21 ноември. Този случай все още изисква потвърждение. Още двама пациенти с новия щам в Германия, според европейските медии, са идентифицирани в провинция Бавария.

В Чехия човек, който се е върнал в страната от Намибия, се тества за омикрон, съобщава The Guardian, позовавайки се на чешките медицински власти. Към момента заразата не е официално потвърдена, пробата все още се изследва в лаборатория.

Преди това случаи на инфекция с щама са били в Обединеното кралство, Белгия, Хонконг и Израел.

Нов щам на коронавирус B.1.1.529, наречен Омикрон, беше открит за първи път в Южна Африка през ноември. Световната здравна организация (СЗО) определи омикрон като „опция за безпокойство“.

Новият вариант има голям брой мутации – 32. Според вирусолозите някои от тези мутации биха могли да направят вируса по-инфекциозен и устойчив срещу ваксината.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Удариха база на шиитски милиции в Ирак

Подозират Израел за нападението