Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нови разкрития по скандалния случай „Семерджиев“ и катастрофата с две жертви (ВИДЕО)

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

На 5 юли Георги Семерджиев уби с бясна скорост, дрогиран, две млади жени. Обвинителният акт вече е готов, а максималното наказание, което може да получи, е 20 години. Как една майка, загубила детето си, приема това и какво успя да докаже разследването дни преди Семерджиев да се изправи пред съда.

Диана Стефанович често може да бъде видяна на булевард „Черни връх” в София. Там е лобното място на детето ѝ. „За мен това място е много важно. Паля свещ и нося цветя. Посадихме дъбче”, обясни жената.

21-годишната Хариет Стефанович е пометена от джипа на Георги Семерджиев, докато стои на тротоара. „Тя обичаше да пее и да танцува. Беше жизнена, енергична, весела и добра. Чувствителна, но същевременно и много директна, държеше да каже истината но човек в очите”, казва нейната майка. Тя добавя: „Загубата ми е огромна. Просто нямам думи, загубих смисъл в живота”.

Четири месеца и половина след жестоката катастрофа, отнела живота на две млади жени, делото влиза в съда. Семерджиев е с пет обвинения. Експертизи установяват с точност какво се е случило във фаталната вечер на 5-и юли. Бившият футболист е шофирал със 166 км/ч и с включени полицейски лампи.

Навлиза в кръстовището, удря косо такси, променя траекторията вдясно, където със 150 км/ч удря първата жертва. Оттам джипът се удря в асансьора на метрото, разцепва се на две, задната част продължава по булеварда, а предната убива второто момиче”, обясни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Ударът е наподобявал взрив, разказват свидетели. Семерджиев бяга от мястото. И час по-късно е в дома си. „За 17 секунди Семерджиев успява да излезе през предната дясна врата. Оказало се е, че не може да си влезе в дома. С помощта на Симона Радева, с донесена стълба от нея, влиза в апартамента”, уточни Тодоров пред „Нова“.

Първоначално Семерджиев опитва да изгради защитна версия, че е отвлечен. След това е запазил мълчание. Доказателствата обаче са категорични, че той убива двете млади жени.

Едната маратонка, която намерихме, напълно съвпада като износване и модел с тази, която е в колата. И по двете има негов ДНК профил. Тичал е бос. По дрехите има ДНК профил и кръв от двете загинали момичета”, каза зам.-директорът на НСлС.

Случаят е емблематичен и извади наяве свързаността на служители на реда с криминално проявен. Полицайката Симона Радев, подпомогнала укриването му, беше уволнена от МВР.

Тя не отрича, че се познава със Семерджиев, че са ѝ се обадили от автомивката, негов служител и тя е отишла. Помогнали са му със стълба не само тя, а и нейният приятел, който е служител в Четвърто РУ”, коментира адвокатът на майката на Хариет Пламен Димитров.

Седем началници на районни управления в столицата бяха сменени. Не само заради случая Семерджиев, но и заради недобри резултати. Отделно текат дисциплинарни производства срещу 44 служители на реда. Установено е, че той е спиран десетки пъти за нарушения на пътя и вместо наказателна отговорност, е понасял само административна.

Има много загадки по случая – как Семерджиев ѝ се е обадил, как нейният приятел от Четвърто районно е отишъл там, как военен прокурор се появява на мястото”, посочи адвокатът.

Военният прокурор е разпитан, минавал е със семейството си. Просто е изпълнил гражданския си дълг. Помогнал е да се запази местопроизшествието до пристигането на екипа от СДВР. На самият оглед е присъствал дежурен прокурор от СГП”, каза Тодоров.

Много се говореше, че има полицейски „чадър”, но явно не е само полицейски „чадър”, а е повече от козирка това, което е над него. Неговото поведение, при самата катастрофа, че си позволява да кара със 166 км/ч – това арогантно поведение показва, че него не го е страх”, смята още защитникът.

Нямам данни, че Семерджиев е бил агент на някоя от службите. Никъде по делото няма такива данни. За защитен свидетел – също”, поясни Тодоров.

От справката за съдимост на Семерджиев става ясно, че има присъда за хулиганство през 2012 година. Присъда има и през 2020 г. Осем месеца затвор след споразумение с прокуратурата, одобрено от съда.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

Габриела Наплатанова застава временно начело на СЕМ

Съветът за електорнни медии (СЕМ) си избра временен предесател, съобщава...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Йенс Столтенберг: НАТО няма намерение да изпраща бойни части в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни в неделя,...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Тръмп отмени митинг заради „много лошо време“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отложи митинга...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

13-годишно момче пострада след сбиване в Шуменско

13-годишно момче пострада след сбиване в село Габрица, община...

Скандално в News24sofia.eu! Бойко Рашков нападна журналистът Николай Караколев (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=A076ow3cyKI Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно е кълбо от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img