Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нови мерки в помощ на туризма готви служебният кабинет (ОБНОВЕНА)

Снимка: БГНЕС

Мисията, която си поставя служебният кабинет в сектор „Туризъм“, е възстановяване жизнеспособността на туристическия сектор в България и извеждане на туризма като национален приоритет. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова на пресконференция, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Тя обясни, че трябва да се вземат такива решения, на база на които в чувствителния епидемиологичен период българският туристически бизнес да се чувства в една спокойна икономическа среда, която да запази здравето на всички посетители.

Балтова обеща диалогичност, а Министерството на туризма ще следва приоритетите на служебния кабинет, свързани с укрепване на държавността чрез почтеност, прозрачност и професионализъм.

Основните приоритети пред Министерство на туризма са два:

  1. Подобряване политиката на регулиране на туристическия пазар и политиките за администриране на туристическите дейност при запазване здравето на гостите и на всички работещи;
  2. Развитие на националната туристическа реклама и на международното сътрудничество в туризма за насърчаване на чуждестранните туристи да изберат България.

В първия приоритет цели са България да бъде представяна като сигурна и безопасна дестинация с точна, навременна и релевантна информация за бизнеса и институциите, както и създаване на спокойна и сигурна среда за функциониране на бизнеса и активна съвместна работа с българските задгранични представителства, открои Стела Балтова.

Във втория приоритет служебният туристически министър посочи, че трябва да бъдат използвани само дигитални маркетингови активности и тяхното надграждане в рамките на бюджета – за 18 целеви пазара. В процес на разработка и действие са дигиталните кампании в социалните мрежи.

Стела Балтова ще запознае туристическия бизнес за мерките, свързани с туристите. Мерките в туризма ще продължат, но служебното правителство подготвя нов пакет от мерки, които ще бъдат за надграждане на тези и подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Децата до 5-годишна възраст ще влизат в България без ПСР тест.

В края на месеца се очаква да бъдат започнати преговори с концесионерите на плажовете. Балтова счита, че в скоро време ще бъдат привлечени туристи. Ситуацията е сравнително положителна, очакват се по 4 полета дневно от Полша, Люксембург, от Естония също пристигат полети, отчете тя.

Балтова има две прогнози за туризма – реалистична към леко песимистична и оптимистична. Тя очаква не повече от 100% ръст спрямо 2020 г. на туристите и не повече от 50% спад спрямо 2019 г. в туристическия сезон.

За Балтова е от решаващо значение и работата на екскурзоводите. Договорите с екскурзоводите ще бъдат сключени до 15 юни, като това ще последва авансово 50% изплащане по договорите.

В своята работа ще разчитам на експертността и компетентността на екипа на МТ, на креативността, отговорността, силата и мъдростта на туристическия бизнес, на опита на общинските и областните администрации и на подкрепата от страна на медиите„, категорична бе в заключение Балтова

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ливан дава Израел на СС на ООН за нарушения на суверенитета

Ливан ще подаде спешна жалба до Съвета за сигурност...

Депутатите в комисия държат Асен Василев далеч от парите в енергетиката

Енергийната комисия в НС взе решение за възлагане на...

Маневри и заплахи и за наследството на Нотариуса

Говори едно от децата на Мартин Божанов - Мария

Пет оранжерии за марихуана разби полицията във Варненско за ден (СНИМКИ)

Сектор "Наркотици" работят без предел и разбиха пет оранжерии...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img