Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нова заплаши със сезиране на институциите, ако има опит за уроване на престижа й

Нова Броудкастинг Груп категорично заявява, че ще сезира всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите в групата на компанията чрез фалшиви новини. 

Това се казва в позиция на медийната група на Нова телевизия, публикувана днес на сайта на медията. Тя идва буквално няколко часа след като в социалните мрежи се завъртя снимка на имейл, за който се твърди, че е изпратен от директора „Новини и актуални предавания“ в телевизията – Миляна Велева (б.р. – бивш директор в Канал 3), до служителите на медията. Той е озаглавен „Професионални насоки 2020″ и би трябвало да показва редакционната политика на телевизията, като се посочва, че проблемите около управляващите и техните кметове например трябва да се отразят, но „леко критично“. Тези кметове, които са на БСП и на „ДБ“ пък – да се отразяват“силно критично„.

В текста прави впечатление едно изречение – „знаете, че не трябва да изкарваме управлението безгрешно, но не и провалено, за да не нарушаваме договора, но ни е позволена критика, в рамките на нормалното„. 

И още – в репортажите да се отрежат въпросите на бТВ, 7/8 ТВ и Свободна Европа. Президентът да се отразява кратко и без конкретика. Твърденията на Васил Божков пък винаги трябвало да започват с изречението – „обвиненият в редица престъпления хазартен бос„. Споменато е и име „Найденов“, който се бил разбрал „с шефа и има готовност винаги да е първо при нас“. Самото име съвпада с това на Цветомир Найденов – един от бившите съдружници на Божков, който първи започна атаката към него. 

„Даренията на шефа и г-н Пеевски да се отразяват с необходимото внимание“, четем още вътре.

Споменава се и че има уговорка за обмен с „Канал 3“ и „агенцията на г-н Недялков“ (бел.ред – съвпада с името на Недялко Недялков, собственик на агенция ПИК). 

Има и препоръки към спортния отдел – двете ЦСКА-та да се изписват както следва: ЦСКА-София и ЦСКА 48. 

„Васко е говорил с шефа и трябва да се покаже отношение към втория му клуб. Не му е харесало това, което е чул и видял.“

Писмото завършва с още нещо любопитно:

„Не мисля, че ако се придържаме към спуснатите от Севда насоки, ще имаме проблеми. Следвайте препоръките до изборите“

Към момента не е ясно кой е пуснал снимката да се разпространява в интернет, а засега Клуб Z не успява да потвърди дали написаното в имейла от снимката е вярно. 

Част от предполагаемата снимка на имейл, изпратен от директорката „Новини и актуални предавания“ в Нова до служителите на телевизията

Така – след като снимката стана популярна в интернет, от Нова твърдят, че това е атака, която идва към тях заради това, че „последната седмица NOVA получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.“

„В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност„, пишат още от медията. 

От там обещават и да положат усилия да разберат кой е източник на „лъжливата информация“, както я наричат в позицията си. 

Ето цялата позиция на Нова Броудкастинг Груп:

Нова Броудкастинг Груп категорично заявява, че ще сезира всички отговорни институции при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите ни чрез фалшиви новини.

В последната седмица NOVA получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.


В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.

Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона.

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

Иран изпрати десетки дронове към Израел (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Иран е изпратил десетки безпилотни летателни апарати към Израел,...

Мая Манолова и Ваня Григорова отрязаха Левицата

Левицата се явява във формат на коалиция

Проф. Маринов очаква нови участници в парламента след изборите

Вероятно "Левицата" и/или партията на Васил Божков

Делян Пеевски: Радев да подписва указите, че утре може и да няма президент (ВИДЕО)

Съгласно Конституцията Румен Радев е длъжен да подпише указите...

Грузинският премиер възмути Киев, новият закон спасявал страната му от украинизация

Министерството на външните работи на Украйна изрази в четвъртък...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img