Нова партия „Развитие“ дава заявки за реформи от център-ляво

Екип на News24sofia.eu
Views 1948
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Партия „Развитие“ тръгва към партийния живот с план за реформа. Представянето си партията направи с пресконференция в БТА днес.

Десислава Димитрова е председател на партията.

Живеем в дни на война, в дни на газова и енергийна криза, а все още носим наследството на ковид кризата, заяви тя на брифинг по повод създаването на партията. Грохнала здравна система, неефективно образование, недостатъчна социална система, липса на чуждестранни инвестиции са сред другите проблеми пред страната, които констатират от партия „Развитие“. Докато проблемите на деня ескалират, настоящото правителство се огъва от външнополитически и икономически натиск, по думите на Димитрова.

Цените на стоките от първа необходимост растат. Нищо не предвещава благоденствие за българските граждани, заяви Димитрова.

Затова и се създава партия „Развитие“. Целта на новата формация е растеж на българската икономика и личен просперитет за всеки българин. Развитието винаги е позитивно и винаги нагоре, обоснова избора и разтълкува името на партията, което е избрано Десислава Димитрова.

Те ще се борят за същинска здравна реформа, справедлива социална политика, енергийна сигурност на икономиката ни. Ще се борим за инвестиции и реинвестиции, по думите й.

Развитие иска адекватна външна политика и модерно образование. Време е да приложим нови методики, закани се Димитрова. Тя се обяви за истинска детска болница. Ние поставяме общественият интерес над партийния, обясни още председателят на партията. „Развитие“ не е лидерска партия и всяка позиция е мандатна. Освен това партийният устав не позволявал кадруване.

Ние сме организация на свободните. Ние не сме политически проект, поясни тя като формацията се позиционира в център-лявото пространство. Един от основните приоритети е осигуряване на продоволствената сигурност на българите. „Развитие“ не припознава партиите на статуквото ГЕРБ, ДПС, БСП.

Ние сме честна, прозрачна партия и ПП Развитие не е функция на чужди интереси, поясни председателят на партията.

Ген. майор Валери Григоров смята, че обществото се нуждае от промяна.

Основен партньор на партията са гражданските организации, които имат социални проблеми. Партията е учредена на 16 април тази година и предстои внасянето на документите за регистрацията на младата формация. Партията е против военното участие на България във войната и против предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна.

Военният конфликт трябва да се реши по пътя на дипломация, според ПП „Развитие“.

Съдебната реформа е изключително жадувана, посочи още Григоров, който смята, че съдебната система отдавна е приспана. Партия е „за“ оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова провери на място дали "Кинтекс" не работи за Украйна

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети „Кинтекс“ ЕАД. Целта на посещението не става много ясна освен да провери атмосферата, която цари там след като бе предприета смяна на директора. Министър Нинова е уверила директорите на дирекции и отдели увери, че единствената цел на ДКК и Министерството […]