Нова детска градина в София обявява прием

Прочитания 853
0 0
Снимка: БГНЕС

От столична община съобщиха за завършено строителство на нова детска градина – 175 ДГ в квартал „Кръстова вада“ вече е готова.

От вчера новата детска градина има удостоверение за въвеждане в експлоатация.

На 20 септември предстои да бъдат обявени свободните места за прием на деца. Детската градина ще има две яслени и 4 градински групи, ще бъдат обявени 158 свободни места.

12 нови сгради на детски градини се изграждат в момента в София, а от Столична община обявиха, че очакват строителството да бъде завършено до октомври месец, така че те да започнат да приемат деца до края на годината. Предстои да стартира изграждането на нови сгради в Бистрица, Казичане и на детските ясли в „Красно село“ и „Триадица“.

Припомняме, по традиция в столицата между 8 и 10 000 деца остават неприети в общинските детски градини. Недостиг на места има и в другите големи градове в страната, макар и не толкова остър – Варна, Пловдив. Проблем няма в малките населени места.

Недостатъчният брой свободни места в София ежегодно изкарва родителите на протест.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Костантин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Инфекциозна болница опровергава Мангъров - нямало починали ваксинирани пациенти

В Инфекциозната болница в София няма нито един ваксиниран пациент, починал от COVID-19. Това заявяват от лечебното заведение пред bTV по повод твърдения на доц. Атанас Мангъров, че такива пациенти е имало. Директорът на болницата проф. Татяна Червенякова отрича от началото на ваксинацията да е имало пациенти, които да са били […]